16/1/11

Rauxa o seny, seny o rauxa?


Rauxa o seny, seny o rauxa ?Aquest és el dilema en que ens trobem molts dels defensors de la classe treballadora: Els i les sindicalistes!
Tots tenim clar el que ens demana” el cos i el cor”, davant qualsevol retallada o davant qualsevol petit retrocés cal una mobilització contundent.
En moments determinats , com en la retallada brutal que vam patir amb la reforma laboral cal utilizar el darrer recurs, el dret que tenim els treballadors /es per la pròpia defensa, la vaga general , però cal també, tenir clar que aquests és el darrer recurs .
Com estem i en quin moment estem ara ?Estem entre el “cos i cor” i el ” cap”!Si només escoltem el cos i el cor aniríem directament a una vaga general de nou,decididament, com ja han anunciat alguns altres, però si tenim el cap clar i pensem bé sabem que mentre hi hagi possibilitats a un acord,mentre hi hagi un temps per negociar hem d’esgotar tots els minuts i segons… `per què? , per que els treballadors s’ho mereixen! , si nosaltres els representem (i a comarques gironines la UGT som el 1er sindicat amb més de 2800 delegats i delegades que representen un munt de treballadors /es gironins ) no podem perdre la paciència a la primera de canvi, cal esgotar totes les possibilitats però també som persones i per tant tenim” cos i cor”,igual que tots els treballadors-es ,i això ens fa estar segurs de que no permetrem cap pèrdua de drets, que no ens deixarem trepitjar i que defensarem els drets aconseguits fins ara fins a esgotar les forces!!!!!…. Per això, denunciem, advertim i deixem clar que després del temps de negociació hi haurà la mobilització i si cal la vaga general com vam convocar el passat dia 20 de juny!!
Què evidenciem fins ara ?
Tenim una taxa d’atur de quasi el 20 % i en els joves del 40 % i volen que treballem fins a 67 anys per aconseguir una minsa pensió de jublilació.( A Girona la pensió mitjana és de 675 €, quasi 100 € menys que la mitjana catalana)
La reforma laboral en sis mesos ens ha deixat més precarietat, pitjors condicions laborals, sindicals i socials, per tant solucions nefastes per les persones i l’economia productiva.
Des d’any nou què tenim?
Pujada de la llum electrica d’un 9,8 %, del gas natural un 3,9 % i la bombona de butà un 3,1 %, l’aigua un 2,5 %, el tren un 2,3 %, la T-10 un 7% , els peatges de l’autopista un 3,5 % i els carburants un 3,1%,i correus un 7%....
Però també tenim que els salaris , la majoria congelats o amb una puja de l’1%,la reducció del 5% en la funció pública i l’acomiadament ,quasi gratis, amb l’aplicació de la reforma laboral i per si tot fos poc, la previsió d’anular els 426 € el mes de febrer per aquells que no tenen res de res…..
Amb aquesta perspectiva , ja cal que el govern comenci a presentar millors propostes per la negociació … en tot cas ,només se m'acudeix pensar que estarem a la taula fins el darrer moment, sempre amb actitud d’escolta ,però activa i combativa per decidir a favor de la clase treballadora! ENDAVANT ! I VALENTS EN LES DECISIONS PER LA CLASSE TREBALLADORA!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Dolors
Des de any nou tenim tot això saps per que? apart de que hi ha crisis això tothom ho sap, però també saps que espanya es un estat dependent del petroli, i el petroli mou molts diners i interessos, ara tothom sap que això s'acaba, el petroli s'esgota per això tots els serveis bàsics pujen.

alternatives:

jo crec que es hora de posar a la taula un debat de polítiques energètiques pensant en el futur
ara toca abandonar el cotxe apostar pel transport públic i el tren ,
i si invertim en una xarxa de ferrocarril que unís nuclis de menys de 20.000 hab semblant al tramvia de barcelona?
la gent nomes hauria de agafar el cotxe per anar de casa a l'estació. Que m'en dius?

EL TEU AMIC FERRAN RAMIÓ