28/10/07

LA RIALLA ÉS LA SALUT DE L'ESPERIT" LOLA ANGLADA, il.lustradora

M’ha sobtat, m’ha enrabiat i m’ha posat nerviosa adonar-me que els poders necessiten controlar-ho tot per estar tranquils o bé, per anar fent sense ingerències. (justícia cega en diria jo)
Avui he llegit a premsa que a Itàlia ja han redactat un projecte de llei, que aquest mes d’octubre ha sigut aprovat pel consell de ministres,que consisteix en regular i controlar els continguts dels blocs.
Sembla ser que serà necessari tenir un periodista que acrediti el bloc i per tant en sigui responsable com a editor. A més s’hauran de pagar impostos i en el cas que la informació d’un bloc sigui incorrecte o difamatòria es podria arribar a anar a la presó .
Davant aquest fet, tot i que de moment no passa a casa nostra, sí que penso que els que tenim bloc ens hauríem de revelar.
Que tenen por del que diem algunes i alguns quan parlem de sentiments, expressions o simplement allò que ens diu el cor? Consideren que els lectors de blocs són tan ignorants que no saben contrastar informacions i que si en un bloc hi ha un punt de vista personal en un altre pot haver-n’hi un de ben contrari,quin serà el bo?La llibertat d’expressió, la democràcia participativa que es mostra en els blocs és justament el que ens engresca a molts.
Com ja he expressat, molts blocs són personals, i crec que no es necessita tenir la llicenciatura de periodisme per expressar el que sents en un moment donat. D’altres són polítics i cadascú té dret a defensar la ideologia que cregui més convenient. I els gastronòmics com es censuraran? I els eròtics? I els feministes? I els poètics? I els satírics comunitaris?...
La llei és per tothom i la justícia és ètica, equitat i honradesa.
Els blocs,per mi, són una eina més en la llibertat d’expressió.

2 comentaris:

zel ha dit...

Estem en un moment molt especial, tant de temps tanta gent parlant d'evitar les fractures socials, i tots pensem en qüestions d'ètnia, de sou, de política a seques i la fractura social arribarà gràcies (ho dic segura) a la llibertat d'expressió i comunicació, i a la circulació d'idees i pensaments que aquesta eina ens ha donat. El meu crit i el teu poca gent els sabria (el teu més!) si no fos per tot el que ens ha donat l'espai blogger. I es sap, ho saben, si abans prohibien i censuraven manis, encara ho fan, ara els resulta molt més difícil. A veure que se n'esdevé de tot plegat.

Anònim ha dit...

Quan la dreta mana ( tu parles d' Itàlia)sempre i ha retallades en tot el que és maneres d'expressió, els fa tanta por que diuen NO i ja està.
A Torroella en tenim un exemple,ara que esteu la gent d'esquerres ells només saben parlar de desgovern (140 dies de desgovern?).No sé què diran a la xerrada qeu han muntat però estigueu tranquils, els grups del govern se us veu bé i trebalalnt.Potser parlaran de les sabatilles penjades a L'Estartit?.És tot el que han sabut recriminar en els plens i llegiu el bloc d'en Carles Negre que fa pena, entre el poc que escriu i el poc contingut que té la seva crítica.