17/11/07

HEM D'ACTUAR PER CREAR UN MÓN ON TOTES LES PERSONES PUGUIN VIURE AMB SEGURETAT,DIGNITAT,TENIR ACCÉS A FEINES I CONDICIONS DECENTS-RAQUEL GIL -AMIC

Aquest cap de setmana s’organitza el 3r CONGRÉS DE LA IMMIGRACIÓ A CATALUNYA amb el nom de ANEM PER FEINA! a la factoria cultural Coma-Cros de Salt, una de les fàbriques tèxtils de les nostres contrades i per tant un dels llocs on es creava força ocupació, abans de la pèrdua d’activitat industrial.
Aquest Congrés està organitzat per la UGT i AMIC que és l’associació de la UGT que desenvolupa els projectes, serveis i activitats per a la integració sociolaboral de la població immigrant.
Em sembla que és l’únic Congrés en que els tècnics en matèria d’immigració i la gent autòctona només hi som presents a la inauguració i a la cloenda. El treball, les taules rodones, els tallers són per les associacions, delegats/des i particulars immigrants. Les resolucions del que ells debaten, aquests dos dies, ens les prendrem com a pròpies. Així, segur que són verídiques i confirmem aquella veritat de que “ qui més en sap és qui més ho pateix”.
Avui,a la inauguració, la conferència anava a càrrec del Sr Luc Demaret, responsable de protecció social i migracions de la OIT (organització internacional del treball) i ens ha fet reflexionar informant amb dades interessants com per exemple que la mobilitat de bèns i capital pel món representa un 17% mentre que les migracions de persones és simplement un 3%, o bé que el promig de diners que envien els immigrants als seus països d’origen és un 17% dels ingressos i es calcula que són uns 274 mil mil.lions a l’any,això vol dir que gasten en els nostres països el 73% que representa molts més o bé que, per garantir els serveis i el benestar, la UE hauria de triplicar el nombre de població activa (persones treballant)en el pròxims anys.
Mentre l’escoltava pensava que potser si aquestes dades tothom les coneixés, deixaríem de parlar de la immigració com un problema i la veuríem com una solució .
Demà la Conferència de clausura anirà a càrrec de Hble Sr Pasqual Maragall .
Desitgem que els treballs d’aquests dies i dels anteriors en la organització del congrés, siguin molt profitosos.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

Anònim ha dit...

Es trist ,i no ho dic per tú, que ens hagin de dir que la inmigració ens beneficia economicament per ser mes tolerans amb les persones que venen per poder guanyar-se la vida.

Anònim ha dit...

Dolors,que interessant,ja ens explicaras quines conclusions hi ha i que s'ha dit avui a la cloenda