23/11/07

LES DONES TENEN MÉS CAPACITAT DE GENERAR CONFIANÇA-BRONAGH HINDS Fundadora de NIWC- Partit de les Dones d' Irlanda del Nord

El 25 de novembre, com a dia internacional de la no violència contra la dona és designat per les Nacions Unides el 1994 .S’escollí aquest dia per rendir homenatge a les 3 germanes activistes de la República Dominicana - Mª Teresa, Patria i Minerva Miraval - opositores al règim dictatorial de Trujillo, en lluitar contra els mètodes masclistes i d’aconseguir favors sexuals de les dones joves de forma autoritària i il.legal. Van ser emboscades i mortes el 25 de novembre de 1960.
Actualment,la violència que estan patint les dones es visualitza:
1r/En els conflictes armats. Són violades,humiliades i torturades i s’utilitzen com una eina per sotmetre els pobles.
2n/ El passat any 2006,segons l’OMS, moltes dones van patir violència sexual per la seva parella ( des d’un 6% al Japó fins a un 59% a Etiòpia)
3r/Aquest any a Austràlia, Canadà,EEUU o Sud-àfrica entre el 40 o 70 % de les dones víctimes d’homicidi van morir a mans de les seves parelles.
4art/ Segons l’ informe “British Medical”del Regne Unit,una de cada quatre dones ha patit situació de violència domèstica des que tenia 16 anys.
5e/Segons la Red Feminista a l’ Estat espanyol s’han comptabilitzat en el que portem d’any 2007 un total de 87 víctimes i el 2006 van haver-hi 93.
6è/ A Catalunya ja han mort 10 dones aquest any, assassinades per companys sentimentals.Els mossos han rebut més de 9000 denúncies de violència de gènere .
I el llistat ... podria continuar!

3 comentaris:

zel ha dit...

Les dones som percebudes des de fa molts anys, com un perill pels homes. Els estudis antropològics a illes remotes, sembla que han demostrat que l'enveja de l'home davant el fet de no poder "fer" una criatura, donat que històricament ( si pensem en termes d'estada de l'home a la terra hem d'incloure la prehistòria) els homes van tardar molt en entendre que tenien algun paper real en el fet de la fecundació, la màgia i les tradicions van procurar que la dona fos menystinguda per por del seu poder, apartada en els dies de les regles, considerada bruta i de fet, fins no fa gaire ni dret a vot teníem. El que porten els homes inscrit genèticament és el seu poder de proveidors de l'aliment, la casa, la protecció, i això ha comportat aquesta cua de venjances, quan ja no els necessitem, en tot cas volem estar amb ells, o no. I això tan senzill s'ha de pair a nivell de consciència de gènere!

Anònim ha dit...

L'amor ha de ser lliure,lliure de bronques i de gelosies tant per part masculina com femenina.

Marc Arza ha dit...

Dolors,

50 raons per anar a la manifestació de l’1D.

http://catalunyafastforward.blogspot.com/2007/11/50-raons-per-anar-la-manifestaci-de-l1d.html

Aquest dissabte 1 de desembre a les 17:00 tots a Plaça Catalunya!

Fins aviat,
Marc Arza
www.catalunyafastforward.blogspot.com