29/11/07

614 FIRA DE SANT ANDREU DE TORROELLA DE MONTGRÍ

614 FIRA DE SANT ANDREU DE TORROELLA DE MONTGRÍ.
ELS DIES 30,1 i 2 de desembre.
Aquesta fira té dues característiques importants:
· És des del 1393 quan a instàncies de la Universitat de Torroella , el rei Joan I la concedeix al poble , per tant és de les més antigues de Catalunya. Hi ha documents –mapes que el SXVIII estava ubicada a Fora Portal.
· És multisectorial a diferència de moltes de l’entorn que només es dediquen a un tema concret, la nostra podríem dir que és AGRÍCOLA, RAMADERA,COMERCIAL I CULTURAL.
Podeu mirar el programa a la web de l’ Ajuntament però us resumeixo les novetats que s’afegeixen a totes i a cada una de les activitats dels darrers anys:
La I fira d’artesania amb artesans de carnet que s’afegeixen als més de 100 marxants ubicats al passeig de Catalunya.
X Campionat de Catalunya de coloms de raça que també s’afegeix a la oferta ramadera del famós concurs de campions de gossos d’ atura o a les activitats dels cavalls i poltres.
I demostració de bitlles catalanes, una activitat cultural i esportiva a l’hora.
Nou emplaçament de la III mostra d’entitats del municipi a fora Portal de manera que es podrà donar la volta a tot el nucli amb activitats, parades, estands...
Temàtica de Patrimoni, paisatge i masos , amb la curiositat de descobrir la vida dels masos (matança del porc, productes d’horticultura...) en 7 llocs emblemàtics del nucli urbà.
Tastets d’oli, d’arròs, de fruites i taller de cuina per a infants a dins la carpa.
I finalment un estand de l’ Ajuntament que a diferència dels altres anys on es ressaltaven projectes que es volien fer , aquest any hi trobareu a partir d’una sèrie numèrica de números i de dades curioses molt coneixement social, històric, geogràfic i turístic del nostre municipi .

US CONVIDEM A TOTES I TOTS A VENIR , A GAUDIR I EN DEFINITIVA A CONÈIXER-NOS! SEGUR QUE HO PASSAREU MOLT BÉ!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Vindré a veure el concurs de gossos i com es dóna el premi La Coloma que tants anys l'havia guanyat

zel ha dit...

Jo a casa, que estic cansada de voltar, i aquests dies el mostre poble, nostre, ja me l'he apropiat està veritablement intransitable, has de saber bé les tresqueres per no perdre't! Petons, bonica,

DOLORS ha dit...

Gràcies zel!Sap greu que s'hagi de transitar amb dificultat però això vol dir que la Fira és un éxit i que hi ha molts visitants.Esperem que tothom en gaudeixi i es passegi bé.

Jordi Martinoy i Camós ha dit...

Dolors, felicitats a tot l'ajuntament i a tu en especial per l'èxit de la Fira. Feia temps que no havia vist una fira tan lluïda i amb tanta participació. Jordi