25/5/08

LES NOSTRES TEORIES FEMINISTES ENTRE EL 1960 i 1990 SUPEREN LES DE SIMONE DE BEAUVOIR.LIDIA FALCÓN

Les comunitats de regants estan nervioses,s’entén perfectament i comparteixo el seu neguit .
Fa molts anys que del riu Ter, en baixa el cabdal. Fa molts anys que l’aigua se’n va per altres usos que no són el regadiu de les terres properes i amb la darrera sequera s’han aguditzats els problemes.
I com tot, de tant parlar-ne fins i tot gent que no hi tenen res a veure prenen posició i opinió. Això, és el mateix que passa amb el tema de la desacceleració econòmica que sovint els que més en parlen són gent amb nòmina o funcionaris que no els afecta , de moment , però redueixen el consum, de tant sentir-ne a parlar, perquè creuen que ells tenen la crisis a casa seva i no s’adonen que això encara ho agreuja més .
És comprensible l’alteració dels pagesos i regants davant els darrers esdeveniments, sóc de les que entenc què vol dir en tot moment reivindicació, manifestació i dir NO (en majúscula), però em costa entendre certa gent que el passat divendres esperaven a la plaça de Torroella per insultar al President de la Generalitat. Qui va ser que va tirar la cadira cap a les autoritats? Un pagès? NO! Qui va portar les pedres a la plaça? Un regant? NO! Qui escridassava amb força?.
De vegades es barregen els conceptes, les idees i la gent.
I vull fer notar que tampoc estic d'acord en que hi haguéssin tants mossos, ni la seva actitud d'antiavalots ni la llengua en que algunss'expressaven, com no podria ser d'altra manera.

Les persones que estem a l’equip de govern del municipi de Torroella de Montgrí – L’Estartit som respectuoses amb el territori, respectuoses amb les persones i d’això en podem donar fets : Des de fa molt participem a la Plataforma del Ter tan com a govern municipal com a partits polítics que representem, hem estat capdavanteres en les taules rodones i la informació dels fets a l’entorn del Ter de manera individual i col·lectiva, i aquest dia precisament hem cedit l’espai i el temps de diàleg que podíem haver tingut amb la visita del President de la Generalitat al col·lectiu que ens semblava més important, en aquest moment, per dialogar, els representants de la comunitats de regants.
Malgrat tot l’esforç, els ànims,el divendres, es van escalfar i tot i que, és comprensible per la magnitud del problema de l’aigua, és difícil d’argumentar el que va passar, però sobretot és incomprensible com ho estan fent servir persones que diuen que s’estimen el municipi, com fan ús de les tecnologies de manera partidista, com aprofiten l’avinentesa del moment per desqualificar i per magnificar l’oportunisme del problema.
Com a regidora de promoció econòmica, vull que es parli del meu municipi a la premsa ,però crec que la majoria dels vilatants tenim el seny, el coratge, l’esforç en el treball, la capacitat de dialogar i d’afrontar les dificultats per trobar solucions adients sense haver de fer pantomimes i sobretot volem sortir a la premsa per les millores, les oportunitats i els bens patrimonials i culturals del nostre territori.

36 comentaris:

zel ha dit...

Mira, em va fer una mica, no, molta vergonya veure el que vaig veure, i això que no hi era, però ja saps, les noves tecnologies...
I em va saber més greu encara que les paraules que més es sentien al video eren insults i renecs, em sembla que qui ha escoltat els regants, pagesos i d'altres especímens que s'hi debien barrejar, ha de tenir una pobre opinió d'aquestes persones, que ben soles, s'han desqualificat.
Em poden dir el que vulguin, però vaig sentir vergonya. Fins els meus fills, que d'aquests aldarulls com molts joves en fan mitja broma, van reconéixer la trista imatge que donaven...
En fi, per les obres els coneixereu...

Anònim ha dit...

Torroella sempre heu estat gent ferma!
Aquests que estan posant llenya al foc se'ls veu el llautó.No us preocupeu, fins i tot, els periodistes quan passaven les imatges feien comentaris i us asseguro que el nom del partit que deien no era cap dels que esteu al govern municipal,ara.
Pels fets se'ls coneixerà i amb les noves tecnologies hi ha la verecitat que les persones queden gravades en imatges nítides i en un mateix poble d'aquestes dimensions tots us coneixeu,

Anònim ha dit...

No trobes bé que s'insulti a un dels desgraciats que ens ha portat a aquesta trista situació amb l'aigua? (si és el president de tots, que ens aporti alguna solució, en lloc de demenar solidaritat a costa del treball de molts regants).

El que van fer els regants divendres passat era el mínim que podien fer, estan jugant amb la seva feina i per tant amb el seu sou, o és que aquests que demanen solidaritat donaran part del seu sou als que no puguin regar?
Perquè és molt fàcil demanar solidaritat als agricultors però tu seguir cobrant igual a final de mes (això si, molt dialogant).

I això de portar antiavalots i tants mossos és una provocació. Què feien registrant a la gent pel carrer? què és això de voler tallar un carre? I, qui juga amb la feina de la gent?

Insultar-lo, xiular-lo i dir-li el nom del porc és el mínim que podien fer. El que va passar després és la conseqüencia de jugar amb el treball de molta gent i sí hi afageixes un cos de seguratat que a la mínima respon amb ampentes i cops de porra, obtens el resultat de divendres.

Per últim dir que si algú (de l'administració) fes alguna cosa per trobar solucions intermitges no s'hauria arribat a aquest punt, els regants son els primers que han intentat dialogar i de fer tractorades més que pacífiques, però quan veus que no serveix per res, que t'escolten però després segueixen igual, no m'estranya que s'escalfin els anims!

Anònim ha dit...

Per aquest que no s'atreveix a posar el nom, per aquest anònim, no creus que la situació no vé d'aquest any?.Durant els darrers anys no hi havia aigua al Ter, hi havia mortaldat de peixos-suposo que ho recordes si ets pagès-molts ho havien denunciat però els del teu partit de CiU calladets i amagats, però ara sí,ara tot depen del moment i els de CiU sortiu a la mínima.No t'has vist en algun dels vídeos que hi ha? Segur que hi ets.

Anònim ha dit...

He vist els youtube.com, i m'ha fet vergonya ser de Torroella.Tanta policia però també tan catalanet emprenyat intentant fer boicot a la visita, però si tenien els seus "presidents a dalt de l' Ajuntament parlant" amb el Montilla, a qui volen enganyar aquests.Així per una banda ens reunim i per l'altre l'insultem.Tot bé.En un dels videos hi surt en J.Miró, un antic regidor que va cobrar durant quatre anys de tots, el poble, i no feia res,només intentar especular amb els terrenys agrícoles per convertir-los en urbans , així que no crec que li prenguin la feina a aquest,ja se la pren tot sol

Anònim ha dit...

Que va venir a fer el Sr. Montilla ? Per que es va produí aquesta situació?
El Sr. Montilla, va venir a demanar més solidaritat y paciencia, amb un desplegament policial digne de l´època franquista.
Aixi han anar els tristos y vergonyosos fets.

zel ha dit...

Per l'anònim de les 21.40.
Insultar, renegar i dir el nom del porc, potser per tu és el mínim, potser perquè és l'únic que saps fer. Si saps fer d'altres coses, demostra-ho. El que se sent al video és burro, burro i d'altres paraules més grolleres, i qui diu grolleries, és un groller. I en això dels sous, som molts que el tenim congelat de fa temps, que no tenim cap manera d'enganyar a ningú amb el que cobrem, que no ens acollim a cap subvenció i que allò que ens arriba, ens ve destriat amb uns impostos trets directament que cap de vosaltros no pagueu. Repeteixo, vergonya que el diàleg que sabeu fer sigui aquest, i el mateix diu l'autora del post. I molts d'altres. Que sortir a tirar pdres i cadires, ho fan a sudàfrica, i aquells segur que tenen raó. Sempre aneu amb les mateixes queixes, i en moltes teniu raó, però hi ha una cosa que es diu respecte i educació, que un té o no té, ni que tingui al davant el més maleducat del món. Feu pena i de la grossa, i amb un to patètic. Després direu que el jovent són una colla de brètols i maleducats i us queixareu de les pintades i de les males maneres de contestar que tenen. Vaja model de pares, quina lliçó els esteu donant. Apa, i signa, que si més no, n'hi ha que diuen qui són. Tu et deus amagar darrera els altres, oi?

joan ha dit...

Primer de tot jo no sóc el del missatge de les 21:40 però hi estic d'acord.
Segon, un respecte per Sud-Àfrica.
Tercer, si tu tens el sou congelat i no et queixes és el teu problema.

La teva,(i vostra), capacitat de critica s'acaba en els pagesos.
Si tu no vius de la pagesia, no estaves al lloc dels fets, i no has estat a les altres manifestacions,has d'entendre que la teva opinió no té el mateix pes que un que si.
I acabo amb una pregunta:
Si els pagesos s'haguessin estat calladets, creus que la seva prtotesta hauria tingut igual ressó?

Per cert, ara resulta que treballar la terra és un "xou": subvencions, no fer res, aigua grattis...

Anònim ha dit...

On eren aquesta gent quan hi havia la mortaldat de peixos en la illa del Ter fa una anys?
Només si ho recordeu en Francesc Ferrer d' ERC va seguir els fets denunciant-ho i dient que algun dia faltaria l'aigua, en aquells moments els de CiU se'n reien i deien que estava sonat.
Són uns aprofitats i uns oportunistes.

Anònim ha dit...

Totalmemt d'acord amb la Zel.Dir també que hi havia molts regans que anavem a protestar molt dignament i ens varem avergonyir dels nostres compays.

Anònim ha dit...

Tens raó Dolors, que els pagesos es queixin es normal, però que tirin cadires al cap del President no!
Que siguem solidaris i dialogants sí, que només ens queixem quan hi ha problemes no.
A les terres de l' Ebre els pagesos han anat a buscar a tots els partits polítics, a tots els sindicats i a totes les plataformes per anar en contra i no hi ha hagut cap insult ni bretolada, només concentracions, manifestacions i un 1 de maig conjunt.
Aquí han anat sols, sense demanar la col.laboració de ningú i sobretot fent de micròfon de CiU i prou.Quina vergonya de petits propietaris.T'han vingut a buscar com a representant d'UGT a la província?

joan ha dit...

Com podeu acusar que els de tirar cadires al cap del president? xD Mentiders, que us imagineu?.
Com es nota que no estavau a plaça. Va volar una sola cadira i que jo sapiga no va anar al cap de ningú.

zel ha dit...

Massa intervencions que es malinterpreten o es llegeix el que es vol...Qui ha dit que ser pagès sigui un "xollo"? Ser pagès és dur, molt dur, però no és ser un cara dura i un maleducat. És sacrificat, però, això no vol dir que siguin els únics que pateixen les conseqüències d'una mala gestió i de manca de previsió de molts anys, molts. I parlant, la gent s'entén, tard o d'hora, no pas posant-se igual d'agressiu que els altres. Hi ha moments que un ha de mostrar capacitat de diàleg i de fer passes constructives. I va bé llegir els comentaris, perquè un s'assabenta de moltes coses. Salut i pau.

Anònim ha dit...

DIu avui al diari que les comunitats de regants es descarten dels incidents provocats a la plaça de Torroella i que aquests van passar abans no se sabés el resultat de al reunió amb el president.També sembla ser que alguna comunitat ha telefonat a Presidència demanant disculpes.
Els fets i les paraules comencen a posar-se al seu lloc.
A veure si sortiran els noms dels que van provocar els aldarulls i DEL PARTIT QUE SÓN i alguns d'un altre bloc els caurà la cara de vergonya d'haver anat provocant a la gent.

Jordi Martinoy i Camós ha dit...

Dolors,

Estic d'acord amb el fons del teu comentari, però, amb tota la confiança i amistat, vull dir-te que no en comparteixo un petit aspecte, en concret quan comentes que l'actuació de la Policia de Catalunya va ser desproporcionada. Tot i que no cal dir que respecto totalment el teu punt de vista.

Les pautes i protocols d'actuació dels Mossos obeeixen a criteris d'estricta professionalitat. Crec que de vegades els responsables institucionals (entre els quals m'incloc), no hauriem de caure en l'error d'opinar sobre aspectes dels quals n'ignorem el seu abordatge professional.

Evidentment, tot servei públic és criticable i millorable, també el policial. Si hi han propostes de millora, fem-les. Però no menystinguem d'entrada una actuació professional complexa i que es va desenvolupar amb l'únic objectiu de protegir les persones, els béns i el dret a manifestació.

Una abraçada i de nou, felicitats pel teu bloc que per mi és tot un referent. Endavant!.
Jordi

Anònim ha dit...

Parlo des de l'experiència que em dona haver hagut d'arrencar a córrer tenint els grisos darrera. Estic parlant de la gran manifestació al Passeig de Gràcia el 1973 per aturar l'execució de Salvador Puig Antich.

He presenciat de prop els fets del divendres passat. També em va sorprendre tant moviment de policies i escortes. Però vist com es varen desenvolupar els episodis d'enfrontament, crec que no era desproporcionat el nombre.

No m'havia adonat de com hi estava CIU al darrera. Però amb la convocatòria de reunió pel 30 a Can Quintana ha quedat força evident.

Com a torroellenca i progressista em sap molt greu que la nostra pagesia hagi desaprofitat un moment com aquest. Si el President ve per parlar, hi havíem d'ésser. Els aldarulls s'havien d'haver evitat i ara estaríem preparant la propera manifestació conjunta amb els altres pobles essent líders sense que ens poguessin fer cap retret.

Amb la seva presència aquí el President Montilla havia fet un pas que té, al meu paper, dues interpretacions. Donava la cara, escoltant i exposant la postura del Govern. Deixava sense arguments l'entorn de CiU.

El 1997 i 1998, amb CiU al Govern, amb un horitzó absent de crisi energètica i immobiliària, i sense entreveure els inconvenients a què ens portaria la Unió Europea i la globalització, quan es varen fer les obres de canalització de part dels regadius, l'aval institucional el va aportar l'Ajuntament de Torroella. Per a les properes obres de regadius l'aval l'aporta la Generalitat. Què en diu la Convergència torroellenca? Alguna cosa ha millorat, no?

ABP

joan ha dit...

Us dolgui o no, els pagesos van fer el que havien de fer per fer-se sentir; la história mai a avançat gracies grans reunions; CiU és el partit que la majoria de catalans i torroeallencs voldrien que manés (nosé a que ve aixó de ciu peró com que veig que hi ha tanta critica a aquest partit).

Anònim ha dit...

Per aquests que sempre darrera qualsevol error el justifiqueu amb acusacions cap a CiU sapigueu que l'acte de Divendres dia 30 es va demanar la instància per fer-lo a Can Quintana el dia 9 de Maig amb registre d'entrada número 13.
Els de CiU som ràpids amb solucionar els problemes, peró no tant de montar una xerrada amb 4 hores.
Més valdria que els progressistes de Torroella es dediquessin a treballar més i a criticar menys.
El RiU ni és vostre ni de cap partit polític, i no hauríeu de fer tanta demagogia amb el territori.

Anònim ha dit...

Hola,en general al teu bloc fas comentaris molt ben escrits però que no reflecteixen la realitat. Amb l'últim t'ha passat el mateix. El bloc de la Xoia tracta d'una manera més realista la visita d'en Montilla a Torroella.

Amb les fotos passa el mateix, fotos molt xules que no reflecteixen els temes penjats.

Anònim ha dit...

Estic en contra d'aquest últim comentari,generalment els seus escrits reflecteixen molt la realitat, que potser no t'agradarà a tu.
De tota manera tot depen de com es miren i de quin costat de la barrera tens el toro.

Anònim ha dit...

aquesta ABP que no s´atreveix ni a dir qui és està fent un ridicul descomunal, ja que la conferencia de ciu sobre l´aigua fa més de 3 setmanes que està preparada així que val més que s´informi abans de criticar. A més la finalitat de la conferencia no és altra que informar del problema i concienciar la gent i no d´anar criticar altres equips politics. maca, l´has vessat aquesta vegada!i posa el nom si tant orgullosa te sens.

Anònim ha dit...

DIC EL MATEIX QUE EN XAVIER, LA CONFERENCIA EM SEMBLA CORRECTA I EN UN MOMENT IDEAL JA QUE EL TEMA ARA PER ARA INTERESSA A TOTHOM O LA VOLIEU FER D´AQUI DOS ANYS QUAN NO FALTI AIGUA?O POT SER FA UN ANY? AQUESTS NO SABEN EL QUE PARLEN.

Anònim ha dit...

En Montilla no es el meu representant peró molt menys ho son els quatre caps escalfats renegant contra un president de la Generelitat ,visca els regants que tenen tota la raó i fora els renegaires de llengua llarga.Llançan una cadira contra no se a qui penseu que tindreu mes rao?

Anònim ha dit...

En Montilla no es el meu representant peró molt menys ho son els quatre caps escalfats renegant contra un president de la Generelitat ,visca els regants que tenen tota la raó i fora els renegaires de llengua llarga.Llançan una cadira contra no se a qui penseu que tindreu mes rao?

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Vull felicitar la Dolors Bassa per haver estat a l'alçada dels fets i haver mantingut el debat en el seu bloc durant els dies que, ens agradi o no, el tema ha estat aquest.Penso que tampoc cal magnificar el succés i que els incidents del divendres no poden fer ombra a l'autèntic problema que és L'EXPOLI DEL RIU. Com podem tolerar aquest tracte? Fem-nos sentir, tots amb una sola veu: PROU! VOLEM L'AIGUA AL TER!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Estela ha dit...

Dolors crec que has fet molt bé de suprimir aquests comentaris,jo els havia llegit i trobo molt fort que gent sense escrúpols es posi en temes tan personals i familiars, independentment del costat polític que simpatitzis ningú té dret a ferir els sentiments de ningú tan fredament.Com sempre, cal remarcar que la majoria del poble és prudent i sap perfectament que els ànims dels regants estan com estan i tenen els seus motius i que cap grup polític municipal és culpable.Això ve de fora, de més amunt.
A més, la conferencia de demà estava realment demanada a l´ajuntament pel dia 4 de maig i no es fa amb la intenció de perjudicar ningú, si no de prendre consciència del problema actual.Al menys, jo la presento i la meva intenció és aquesta.Aprofito per saludar-te i demanar una mica de calma entre aquestes persones que escriuen amb tant poc seny i amb tantes ganes de fer mal,és molt fàcil criticar des de l´anonimat. una abraçada ,amiga meva.

Anònim ha dit...

crec que l´estela té molta raó, una mica de seny tots plegats si us plau que quan salta un tema calent els contrincants polítics perdeu els papers, em feu perdre les ganes de votar ningú.primer educació, respecte i menys mala llet.

Anònim ha dit...

he oblidat dir-te que com a sindicalista convençuda que sóc, admiro moltissim la teva feina. salut Dolors.

Anònim ha dit...

No hi ha cap motiu,Estela ,que doni dret a ningú a insultar i menys a tirar objectes a altres persones siguin qui siguin t'agradin o no.Molta sort i que vagi molt bé la xerrada.

Anònim ha dit...

Estela , t'admiro i saps estar a l'alçada però com tots els teus dius el que et convé, què opines de la informació que heu fet dient "Els dos alcaldes....."? i de com en Negre tracta a la gent de l' equip de govern del poble? Crec que hauries d'escriure sobre això i sabriem si penses igual que els teus.La Dolors no ha dit mai res que no estigui d'acord amb els seus d ERC però li és més fàcil aquests no critiquen, van a la seva i fan feina, t'agradi o no!

Anònim ha dit...

crec que el que diu l´estela és amb molt de seny i si més no, dona la cara i posa el que pensa ,que ja es veu: demana PAAAAAUUUU . a veure si ens calmem tots plegats.l´escrit dels alcaldes l´he llegit i simplement diu que no varen fer res, tampoc posa verd a ningú del govern municipal, dic jo.o no se llegir.

Anònim ha dit...

Dolors i Estela futures 2 alcaldeses, valeu més que qualsevol dels homes que teniu a darrera ,això són dones i no aquesta patralla d´homes que només fan que criticar-se mutuament com cotorres.

Anònim ha dit...

Si la Dolors i l´Estela tenen un saber estar es innat d´elles i es relacionen correctament amb qualsevol altre regidor o persona del poble, pero trobo estúpid demanar a una o l´altra que critiquin publicamentla manera d´actuar dels seus caps de llista o portaveus.Tots els que anem a veure algun que altre ple estem cansats de veure en margall maxacant en negre i en negre maxacant en margall, suposo que tenen algo personal, això es veu de lluny però això no vol dir que els regidors d´upm o ciu (estiguin o no d´acord amb la postura), ho hagin de fer públic. En tots cas li han de dir directament al seus líders, i no a vosaltres, que sembleu el "corazon corazon".

Anònim ha dit...

no soc nascuda a Torroella, però sempre l'he estimat, és el meu poble. Ara sense voler me´n allunyo, és inconscient (les fotos, les filmacions ...). D'accord que aixó passa a tot arreu, però a Torroella podia evitar-se. Crec en aquest moment que en absolut, absolut, absolut ha sigut culpa dels pagesos.