21/12/08

"L'OBJECTIU ÉS L'ELIMINACIÓ DEL GÈNERE" MARINA SUBIRACHS.- sociòloga.

“Nova masculinitat , nova feminitat”

Ahir la Marina Subirachs , sociòloga, bona coneixedora dels temes d'igualtat, de les discriminacions, dels rols socials i laborals de les persones, amb aquell to de naturalitat que sol mostrar,ens va fer passar una bona estona.
Les Xibeques del cau havien programat una xerrada referent a la nova masculinitat i la nova feminitat,i van aconseguir tots els objectius marcats.
Va ser divertida, engrescadora, senzilla i participativa.
Les persones que l’escoltàvem segur que compartim el 90% de les seves opinions i les idees que exposa, llàstima que el públic no sigui més divers i així,el missatge arribi a les persones que no han assumit encara els canvis de la nostra societat, en quan a gènere.
Em quedo amb :
"A EEUU només el 7% de les famílies són les formades per la clàssica parella hetereosexual i els seus propis fills/es. La resta és diversa.
Les dones busquem l’home que encara no existeix , els homes busquen la dona que ha deixat d’existir.
Els que han de canviar són els homes, les dones ja ho hem fet.La masculinitat en el sentit clàssic ha quedat obsoleta. '
L’objectiu no és anar cap a la igualtat sinó cap a la supressió dels gèneres.

2 comentaris:

zel ha dit...

Coi, amb aquesta m'hi entendria, jo.... Ja veus que n'hi ha que pensen com nosaltres!

Anònim ha dit...

No penso que la dada que comentes del 7% dels EEUU sigui especialment positiva, per bé que no crec que la família heterosexual amb fills sigui millor que qualsevol altre estructura familiar en especial; simplement és una dada més que reflexa la crisi de la família tradicional i del model social sobre el qual s'ha basat durant segles la societat occidental.

Pel què fa al fet que les dones ja hem canviat, permete'm que dicrepi. Tal i com assenyales en el text "les dones busquem l’home que encara no existeix i els homes busquen la dona que ha deixat d’existir", tot plegat, falsos estereotips que mai han estat ni seran realitat.