29/5/10

EFECTES DE LA TISORADA O TISORADES


Segons el govern de l’estat l’ajust de la despesa de 15.000 milions d’ € que va aprobar pels anys 2010 i 2011 comportarà menys creixement de l’economia i un nombre més alt de desocupats. Segons les dades macroeconòmiques augmentarà més la taxa d’atur i la previsió de creixement será de 1,3 l’any 2011 i de 2,7 l’any 2013 que és quan començarem a generar ocupació .
Està clar que es tracta doncs, simplement de fer un ajust en la despesa amb retallada de l’ajuda a les persones dependents,dels salaris dels funcionaris, congelació de les pensions,retallada d’inversió d’infraestructures i socials...ES TRACTA DE QUADRAR COMPTES AMB RETALLADES .
El Govern català , fa un acord, el mateix : sacrificis de funcionaris de mestres, de metges,d’infermeres…. Demanen un sacrifici reiteradament però els que més tenen no es veuen afectats…. Bé s’ho pensaran en un mes … perquè el govern es compromet en alguna mesura, però encara no sabem quina….
Es increíble com seguim així…afecta tots els treballadors directament en les seves butxaques per tant estem perjudicant el consum i el creixement. Què volen? Un país de nombres , de tants per cents i en cap moment ens parlen de persones. Els desocupats continuaran aturats, els aturats augmentaran, les families patiran, els joves no treballaran ni la seva primera ocupació ni l’ocupació temporal per acabar de pagar els seus estudis universitaris i així anar continuant, però el patiment que això comporta no els interessa!
Si aquests són els governs d’esquerres que tenim hem de dir que ens han decebut! Tots sabem que hi hauria una manera més solidària i equitativa de sortir de la crisi i que es podría castigar als especuladors i als culpables i no fer el que están fent: PRENDRE MESURES QUE NOMÉS INTERESSEN AL MERCAT FINANCER, sense tocar les rendes altes , continuant gravant més el treball i el consum –un 38 %-que es l’economia productiva, que el capital-un 17% (economia especulativa),i continuar sense posar mà al frau fiscal.
Ara estem discutint una reforma laboral, els esborranys no ens donen gaire bon alè..així que tots hauriem de tenir clar que hem de defensar el treball, les persones i els valors socials del bé comú i general .
Ha arribat el moment de dir PROU,DE PLANTAR CARA i això haurem de fer-ho tots i totes ¡
De moment el dia 8 de juny al carrer!!: NO A LA RETALLADA DE PENSIONS I SALARIS. SI A UNS SERVEIS PÚBLICS.QUE LA CRISI LA PAGUIN ELS ESPECULADORS.