13/3/12

PER QUÈ UNA VAGA GENERAL ?

Avui, DIMARTS 13 DE MARÇ, els sindicats UGT i CCOO hem convocat VAGA GENERAL .

Ho hem fet tots junts en el paraninf de la Universitat de Barcelona, i acompanyats d´entitats socials ,entre elles el moviment Prou Retallades o els sindicats d' estudiants de la universitat i alguns del moviment 15M.Era la primera vegada que els màxims dirigents dels dos sindicats feiem un acte d'aquestes característiques i ha valgut la pena . Les xarxes socials bullien de comentaris favorables i algun desig com ara "UGT i CCOO unitat sindical, el que la vaga general ha unit que la dreta i la patronal no ho separi" . Al final la internacional i els segadors,l'Himne de Catalunya .
Farem una vaga general perque el que estan fent el govern del PP i el de CiU,que hi van votar a favor ,és una injustícia .O sinó dieu-me com s'explica que :

1.-Passem de les relacions laborals a les imposicions empresarials deixant als treballadors /es sota la voluntad dels empresaris.?
2,.Que en dos trimestres et poden retallar el sou , la quantitat que vulguin, i en tres trimestres dient que preveuen disminució de beneficis t’acomiaden.?
3,.Que generalitza tots els acomiadaments a 20 dies .?
4,.Que posa un contracte nou amb 1 any de prova i acomiadament lliure i gratuit.?
5.-Que porta els joves a contracte de pràctiques i formació fins passats els 30 anys?
6.-Discriminarà els aturats segons si tenen més prestació o menys mentre dona bonificacions de 3000 a 10000 euros als empresaris ?
7.-Que es carreguen els convenis sectorials i territorials i ens deixa al gust de la voluntad cada un dels empresaris a cada centre de treball?
8.-Que 9 dies de baixa en dos mesos (una grip i una recaiguda) es motiu d'acomiadament?
9.-Que ataca l’ Estatut d’ Autonomia carregant-se la negociació col.lectiva i les tasques del SOC des d’autorització dels EROs,mediació, arbitratges?
10.-Que permet passar del teu salari ,al mínim interprofesional de 640 € , directament?
Això no és una reforma laboral , és un atac directe als treballadors treballadores i als aturats de les nostres contrades . Estem més d’acord amb els que en diuen reforma cabronal, reforma empresarial o fins i tot terrorisme empresarial.
Per això ens porta el dia 29M a VAGA GENERAL :
• Per els més de 80000 aturats de la demarcació de Girona
• Per no perdre drets de la clase treballadora que tans d’anys ha costat aconseguir-los
• Però sobretot per que els ´nostres fills o néts no ens puguin dir que no vam fer res,i que per no perdre el salari d un dia de vaga , hem deixat perdre el salari i el treball de tota la seva vida!

El dia 29 de març ,tots i totes a la vaga per forçar els governs a escoltar i a canviar !!