13/4/07

"NO SOM RESPONSABLES DE LES EMOCIONS, PERÒ SÍ DEL QUE FEM AMB LES EMOCIONS.JORGE BUCAY.psiquiatre i escriptor

Avui,13 d’ abril, ha vingut a Torroella de Montgrí ,convidat per la Teresa i la Magda de la llibreria El Cucut,l’autor argentí Jorge Bucay. Psiquiatre i escriptor, ha presentat el seu llibre “20 pasos hacia adelante”. La veritat és que havia creat molta expectativa, no sols en el nostre municipi sinó també a gent de l’ entorn. En un principi ,les responsables del Cucut pensaven fer-ho al cinema, però des de feia molts dies tenien més de 500 persones inscrites,així, han optat per condicionar el polisportiu amb l’ ajuda de l’àrea de cultura de l’ Ajuntament. En aquesta darrera promoció de presentació del llibre,que es va publicar el passat 2 de març,l' autor només ha vingut a Barcelona, Olot i Torroella. ( També a Granada i Sevilla)
La veritat és que ha sabut mantenir l’ expectativa i la gent amb atenció durant dues hores. Ha combinat algun problema de raonament lògic , nocions de psicologia de la personalitat com les fortaleses i les debilitats de les 4 combinacions dels caràcters derivades de ser introvertit-extrovertit emocional-racional, algun dels seus contes, i tot per donar pas a la lliçó magistral del repte de retrobar-nos a nosaltres mateixos per mitja de l’autoajuda.
Els que hi hem anat, hem rigut i hem escoltat molt atents. Per una bona estona ens hem alliberat i hem deixat a fora les preocupacions com ens recomanava, en la presentació, la Teresa. És un bon psicodramatista,sobretot a l’ escenari.
Malgrat el gran ruixat que queia en el moment d’iniciar l' acte, l’ organització impecable.
En sortir, comentaris de tot tipus: “ m’ ha agradat molt, m’ha cansat la darrera part en que fa el joc de les frases, hem rigut , m’ ha fet pensar en mi mateix...” i compra de llibres a la parada i signatura de l’ autor. A més tots hem arribat a casa amb un punt de llibre on es reflecteix un dels 20 passos, ens l’ han donat a l’ atzar en entrar i potser moltes i molts – sense acabar de creure-hi- ens preguntarem si la que m’ ha tocat és el que haig de millorar de mi mateix. M’ha tocat per atzar o és el destí?
Llegiré el llibre,com n´he llegit d’ altres,però esperem que aquest no li passi com en el darrer Shimriti , que es va dir i ell va reconèixer en la revista que dirigeix “Mente Sana” que un gran gruix de planes eren totalment copiades (plagi) d’un llibre de la filòsofa Mònica Cavallé i es va haver de retirar del mercat.

7 comentaris:

DOLORS ha dit...

No som responsables de les emocions,però sí del que fem amb les emocions. Jorge Bucay

Anònim ha dit...

a mi no m'ha agradat,ho he trobat show televisiu d'aquelles cadenes mediàtiques.Penso com tu que l'organització,molt bé.

Anònim ha dit...

M'hagués agradat molt poder-hi ser i m'ha agradat llegir el teu post.

Anònim ha dit...

M'ha agradat el teu escrit,ets imparcial, per una banda el deixes bé i per l'altre ens informes d'aspectes negatius de la seva trajectòria.Ell no sé si m`hauria agradat.

Anònim ha dit...

No sabia que havia plagiat una part d'aquest llibre, per això no es troba.

Anònim ha dit...

Gràcies dolors per aquest post,no vaig poder-hi anar i m'ha agradat poder llegir a més linkant he pogut llegir la seva biografia i les obres,si no ho haguéssis escrit possiblement ni hagués pensat en buscar-ho.
Per cert,a Esquerra teniu una candidatura molt bona, m'han dit que els altres us han copiat els perfils, és veritat?

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb l'Anna en relació al show televisiu; darrera en Bucay hi ha una potent editorial que s'està menjant el mercat amb tècniques de venda molt agressives, però també es cert que caldria que valoréssim el treball de coneixer-nos més a nosaltres mateixos i ser més dialogants i respectuosos amb els demés; l'autoformació emocional, més enllà de les grans teràpies de grup -sovint manipuladores- és un recurs molt enriquidor i vitamínic
per a la pròpia salut mental.
Caterina