16/4/07

UN NO POT CLAUDICAR MAI. MARTA FERRUSOLA

Aquest cap de setmana he gaudit de la cuina com art i no sols com a menjar.
Vaig dinar al Celler de Can Roca.
Feia anys que no hi havia anat.molts, des de que el cosí dels meus fills hi feia practiques pel curs de FP de l’ escola d’hostaleria i cada vegada que algú me’n parlava recordava aquells colors, aquelles olors i els plats que havíem menjat. Tot i que en esdeveniments col·lectius, com la nit de santa Llúcia del desembre passat,havia gaudit de la cuina catering dels germans Roca.
Ahir, per celebrar un dia especial, hi vaig tornar.
Quan et porten la carta no saps que triar, tots els plats són, per els que no hi entenem gaire, diferents, espectaculars i tècnificats ja només de nom. Com és possible llegir una fideuà sense fideus, i unes vieires amb carbassa fruita de la passió i té verd? Què t’imagines que menjaràs?
Mentres acabes de triar, arriba la carta de vins.Hi ha vins d’arreu del món, segur que es necessita recomanació per triar.
I finalment els postres, on ens transmeten els aromes més diversos de les espècies, de les flors ,dels fruits i fins i tot, de les colònies i perfums: Carolina de carolina Herrera o un viatge a l’ Havana o la combinació de soufflé-coulant.
L’únic que sap greu és la nota que et porten al final, però cal dir que no sap greu el que et costa per haver menjat aquell dia perquè ja se sap que molts plaers es paguen i per tant sempre hem de donar prioritat, sinó que amoïna que sigui tan injust que molts tinguem salaris tan baixos que no ens permetin gaudir de l’ art menjant més sovint i sobretot que un plaer així no en pugui gaudir tothom.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Què celebraves amb tant de gust el dia 14 d'abril-la república-o el guany de l'Akasbayu?

Anònim ha dit...

celebrave que vol tornar amb el seu ex.el de les sabates...

Anònim ha dit...

mes que la llista d'esquerra serà la llista de "surroca i gomorra"