28/4/07

LA DONA D'AIGUA QUE HABITA EL TEU SOMNI ENS LLANÇARÀ CORTINATGES DE SEDA- Cançó: Núvols d' Aram -de MARIONA FONT. Cantant

Ahir 27 d’abril ,es va inaugurar la biblioteca Pere Blasi de Torroella,amb l'assistència de l’honorable conseller de cultura de la Generalitat Joan Manel Tresserres. Quina il.lusió! La nova biblioteca tan desitjada des de feia temps!
La gent comenta: Ha quedat magnífica, clara, espaiosa, moderna de disseny, noves tecnologies, molts llibres, revistes ...
El nou equipament, de quasi 800 metres quadrats, ubicat al complex –cultural de Can Quintana és obra dels arquitectes Lluís Dilmé i Xavier Fabré; l’edifici manté diversos elements externs de les cavallerisses de l’antiga casa pairal, dels segles XVI-XVII, sobre les que està construït. El seu sistema d'il·luminació intel·ligent ha obtingut un premi a iniciatives destinades a l'estalvi energètic, que atorga la Comissió Europea dins del seu Programa GreenLight.
La biblioteca compta amb un fons inicial d’uns 16.300 documents i 110 subscripcions a publicacions periòdiques.
La Biblioteca Pere Blasi és de titularitat municipal i rep el suport de la Diputació de Girona(amb un terç del pressupost) i del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya(amb la meitat del pressupost), per tant les arques municipals no se n’hauran ressentit exageradament.
Hi vaig anar, i em va passar aquella sensació, que de vegades, té un, de vergonya aliena: molt poca gent del municipi , tot i que l’ obra era molt esperada al poble, una placa d’inauguració dedicada a l’actual “il·lustríssim Sr. alcalde” i un acte totalment deslluït. Potser era planificat perquè fos així i les jornades de portes obertes del dia 21 eren la inauguració oficial-municipal?Sort que els representants municipals són només els gestors de la política municipal en un temps determinat, per tant, els dies i els anys tot ho encaixen al seu lloc .

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo no hi vaig anar però em va semblar que així seria.
El lluïment sempre és personal, no sé perquè t'estranya,el nostre alcalde és ell,ell i prou.
Però m'han dit que els d' ERC ahir hi ereu tots.Clar els polítics també eren vostres.

Anònim ha dit...

Suposo que es legitim ,pero es etic que l'alcalde es faci posar una placa amb el seu nom? Ho varen fer mai els seus antecessors?

Anònim ha dit...

Per sobre de tota altra consideració el que cal és tenir més educació. Més encara quan des de la Generalitat i la Diputació, i concretament des dels departaments gestionats per Esquerra, no s'ha actuat mai sectàriament amb l'Ajuntament de Torroella. Sempre s'han facilitat les inversions que el poble necessitava, només faltaria!

A Esquerra tenim una altra forma d'entendre la política. Per això estem contents de la nova biblioteca. I encara més satisfets de que es digui Pere Blasi: mestre, pedagog i diputat d'ERC en temps de la República. Questió, aquesta darrera, que s'ha intentat silenciar aquests dies, ahir ni una paraula sobre en Pere Blasi. De vergonya aliena, com diu la Dolors.

Anònim ha dit...

Aquest alcalde és un prepotent,espero que durant la campanya tan vosaltres com els d'UPM ho fareu servir,només faltaria que tornés a guanyar.

Anònim ha dit...

Com és possible posar-se una placa en nom d'ell,i inagurar-la davant un Conseller de la Generalitat? Ja ho va fer una altra vegada,però no hi havia conseller.
Aquestes "carlades" li faran perdre bou i esquelles.
Ara,si tothom hagues fet com ell,el cap hi hauria Josep Ferrer en lloc de jorsi Pujol, a l' IES també i tantes altres edificacions.Això a Torroella no es feia del temps del franquisme.

Anònim ha dit...

que em perdoni l'alcalde pero es que no m'ho puc creura.que algu m'ho explqui be siusplau.

Anònim ha dit...

Pare qui t'hi va posar el nom en aquesta placa?.Jo mateix fill.

Anònim ha dit...

Tots la podem errar .Ha fet coses molt bones.Pero es una mica presumit.

Anònim ha dit...

Presumit dius,au va, això és no tenir principis!

Anònim ha dit...

Una frase molt i molt maca que pot representar molt pels propis sentiments

Anònim ha dit...

NO SOC DE CAP PARTIT POLITIC.SOC MOLT JOVE, I ENTENC QUE A LA GENT GRAN ELS COSTA ASSIMILAR QUE ALGU VULGUI CRÉIXER I OBRI MÓN.QUIN MAL HI HA EN UNA PLACA?? OBRIU ELS ULLS
I MIREU LO POSITIU DE CADA COSA, NO CRITIQUEM PER PARLAR... TOTS FEM LES COSES PER BÉ, NO PER ANAR ENDARRERA, NO ACTUEU AMB RENCOR, ELS JOVES VOLEM GENT QUE TIRI ENDAVANT. NO GENT QUE ES REPENGI DE LES ERRADES O DEL QUE FAN O DEIXEN DE FER. MONTSE

Anònim ha dit...

I tant que la majoria de la gent volem mirar endavant,però per sobre de tot volem gent que tingui ètica i sàpiga distingir entre ser protagonista ell o tirar endavant el municipi i fer protagonista les persones del municipi,per això trobo molt encertada la frase de papa qui t'ha posat la placa , jo fill meu ,JO MATEIX!
Montse, si ets jove i nova al poble , observa i mira bé les capacitats de cada llista , i tu mateixa decideix.jo votaré els d' ERC.

Anònim ha dit...

Anonim jove el que te odi o rencor es perjudica a ell mateix,jo he dit lo de la placa perque ho trvo molt poc etic i d'una gran pressumcio. Pero rencor mai.