4/12/07

UN PECAT QUE NO ES POT PERDONAR ÉS PERDRE EL TEMPS.MARTA MATA.MESTRA

ACTIVA’T és la guia que hem presentat aquesta setmana la UGT de comarques gironines.
És una guia interactiva, per la recerca de feina. Jo diria que la primera guia interactiva D'INSERCIÓ LABORAL per a joves. Està dirigida als joves i en ser interactiva permet l’actualització de totes les informacions a cada moment.
La informació és, tot el referent a formació tant a l’educació formal reglada , amb les webs de la universitat i dels cicles formatius, com de la formació contínua o ocupacional. Hi ha temes importants que sovint donem per sabuts i molta gent no n’és conscient, per exemple que tots i cadascun dels treballadors/es del règim general tenim 270 hores anuals finançades per poder fer formació amb un descompte que ens fan cada mes a la nostra nòmina de 0,1 % del salari.
També hi ha informació de la recerca de feina , de fer autoavaluació personal, d’ on cercar-la i com fer-ho.
Un altre apartat és referent a les relacions laborals, que és una nòmina,quins drets tenim i quines obligacions, que és la representació en una empresa...
Finalment trobem la informació de l’autoocupació o del treball a l’ estranger.
Creiem que la formació és un dels camins més importants per l’emancipació dels joves malgrat sigui un pas difícil sobretot tenint en compte que molts són MILEURISTES i el cost de la vida a les comarques gironines és més alt que en altres territoris.
Des d’ UGT hem calculat que a comarques gironines són uns 18 000 joves els que no es poden emancipar ja que necessiten d’ajudes familiars, són els semi-emancipats.(correspon al 51,2% dels joves d’entre 25 i 29 anys).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Estem passant uns temps molt difícils - només cal veure els tipus de contractes que els empresaris ofereixen al jovent (clamen justícia!)- i les solucions per als problemes del jovent no arriben. Els partits s'omplen la boca de bones intencions, surten als mitjans de comunicació i mentrestant el problema segueix dies, setmanes, mesos... Quina injustícia! I després diran que no ens interessem per la política! Fa fàstic!

Anònim ha dit...

On puc trobar aquesta guia? I quan val?
De fet el problema de les feines malpagades és dels empresaris, volen gent amb experiència que no estigui en edat de tenir fills,i que cobrin una merda.
Ara ells embutxacar tot el que poden, que hi ha recessió ho treurem dels treballadors, que les coses van bé ens quedarem els beneficis cap a casa i així anem tirant el país.I critiquen els polítics?