22/1/08

"AIXÒ ÉS CRUELTAT O IGNORÀNCIA." ÍNGRID BETANCOURT. RETINGUDA PER LES FARC .

Ahir es va presentar l’informe econòmic del tercer trimestre del 2007 de la FOEG.(Federació d'organitzacions empresarials de Girona)
Sembla ser que la construcció ha deixat de ser el motor del creixement .Escoltàvem les queixes del president de la patronal alertant de la pèrdua de competitivitat de l’economia gironina. Malgrat que les noticies no són gaire engrescadores, que sembla que un nou cicle econòmic serà el que ens tocarà viure,no m’agrada aquesta queixa constant del món empresarial, en època de vaques grasses és queixen perquè els guanys són “lleugerament superiors” com diuen ells i no molt grans; i en època de vaques magres el crit arriba al cel.
M’agrada el que diuen les coses pel seu nom i per això agraeixo el que remarca el professor MODEST FLUVIÀ, coautor d’ aquest estudi de la FOEG : “ evoluciona pitjor l’estat d’ànim dels empresaris que la mateixa economia mesurada amb dades objectives”. Les previsions pel 2008 són que es mantindrà un aterratge suau del creixement econòmic amb taxes positives pròximes al 3% .
Pregunteu a la majoria dels treballadors i treballadores del món dels serveis , la hostaleria , del comerç ... si han notat tot aquest temps l’època de vaques grasses en els seus salaris ?
El món laboral ha de ser un tot, empresaris,classe treballadora i economia.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La frase d'avui té molta relació amb l'escrit el tema de les declaracions dels empresaris és de crueltat o d'ignorància del que passa realment.

Estela ha dit...

jo crec que té molt a veure les eleccions.Tot son interessos, i pot ser a alguns els interessa que corri això i a altres , una altra cosa.Bona nit guapetona, et veig demà a la tarda.