16/1/08

PROGRÉS ENRAONAT,SÒLID DINAMISME I COHESIÓ SOLIDÀRIA:VET AQUÍ EL MEU DESIG.PIA BOSCH.DIPUTADA AL PARLAMENT DE CATALUNYA

Aquesta és la notícia que llegíem avui en un dels diari de les nostres comarques:
"Uns 770.000 treballadors catalans perden poder de compra perquè no disposen de clàusules de revisió salarial que els garanteixin cobrar la diferència entre la inflació real –un 4,3% a Catalunya al desembre– i uns increments de sous que van ser d'un 3%. Els més perjudicats per les dades de l'IPC de 2007 són els de la demarcació de Girona, on l'any es va tancar amb una inflació del 4,8%, cinc dècimes més que la catalana."
Si a més, cercant dades del Departament de treball, resulta que dels convenis signats i registrats entre gener i novembre de 2007 al nostre país, el 20,8% de treballadors/es afectats no tenen prevista clàusula de revisió salarial (344.791 treballadors) i un 25,5% de treballadors/es tenen clàusula de revisió no retroactiva (422.799 treballadors).
Ens hem posat a calcular i des d’ UGT comarques gironines denunciem que els treballadors/res no coberts per clàusula perdran una mitjana de 320 euros del sou anual.
O en casos concrets per exemple en el sector serveis, amb uns increments salarials pactats de 2,59%. Amb un sou mitjà del sector de 1.615,4 euros/mes, això podria suposar una pèrdua de 432 euros del sou anual.
Això no és cap broma! Parlem dels diners de la compra diària, parlem del benestar mínim i estable per a una unitat familiar, per tant,és evident i indispensable la necessitat de negociar clàusules de revisió en els convenis per sobre de preveure l’acord del 2% d’increment anual!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

L'únic recurs que teniu els dels sindicats és fer vaga i això cada vegada us treu credibilitat.Avui mateix vaga d'enterramorts, demà de mestres i au anar fent, mentrestant els empresaris es riuen i continuen engreixant la butxaca o aneu per feina i avanceu o hi haurà un crac com el del 29.

Anònim ha dit...

Dona gust tenir-te a davant del sindicat UGT.
Li dones uns cara neta,clara i sobretot lleal

Què t'anava a dir ha dit...

Jo sóc de CCOO, però tenim molt bon rotllo amb els d'UGT. Primer són les persones i després els sindicats.