29/1/08

"TOT ANIMAL T'E DRET AL RESPECTE".2n article de LA DECLARACIÓ DELS DRETS DELS ANIMALS

A l’Ajuntament de Torroella de Montgrí hem iniciat l'expedient per clausurar el parc d'animals de Sobrestany .
L'expedient s'ha engegat després de tenir coneixement, a través de l'expedient del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, de la situació de desatenció de bona part dels animals i del mal estat de les instal·lacions.
Era un parc de 40 hectàrees que va començar amb una forta empenta. L’entorn era immillorable,part del Montgrí des de la vessant de Sobrestany i en un inici la flora autòctona i fauna d’aquí. Poc a poc va anar introduint animals d’altres contrades que no tenen res a veure amb l’entorn;però estava distribuït amb tres parts: un aviari amb aus domèstiques i salvatges;una zona amb animals en semi llibertat tots ells inofensius i finalment hi havia una part per fer en cotxe on hi havia animals com iaks, cabres del tibet o cèrvols, tot això ho recordo d’haver-hi anat amb els meus fills i el carnet del Super 3. En els darrers temps,tot ha canviat, s’han trobat animals morts, animals molts prims i poc cuidats i fins i tot animals malalts.
Divendres passat tècnics de medi ambient i agricultura van fer un control i van trobar 319 animals, diferents esquelets d morts i d’altres de malalts. De les instal·lacions també falten estris importants com diversos abeuradors.
Els treballadors van ser acomiadats fa un temps i avui em comentaven uns advocats amics que les nòmines fins i tot estan en nom d’empreses que no han pagat mai ni han estat donades d’alta com a activitat empresarial. Sembla que hi ha molt d’enrenou!
El propietari, Alfons de Robert, comte de Torroella ja havia tingut diverses sancions per haver desatés l’atenció dels animals i del centre i el continua tenint, amb molt mal estat .
Tancar-lo és el millor que podem fer, com a municipi!

1 comentari:

Anònim ha dit...

aquest parc animal s´ha de tancar inmediatament!!! és una autèntica vergonya...i ja de pas tancar al propietari Alfons de robert