25/1/08

EN ELS NOSTRES ULLS IMPRESES LLUIRÀN LES NOSTRES MIRADES.CONCHA MÉNDEZ.POETA DE LA GENERACIÓ DEL 27.

LA UGT DE COMARQUES GIRONINES HEM GUANYAT LES ELECCIONS D'AQUEST PERÍODE 2003-2007

Les eleccions sindicals es poden fer a les empreses de més de 6 treballadors/es.
Entre 6 i 10 són els treballadors/es que lliurement decideixen si es fan eleccions. Quan l’empresa té més de 10 persones treballant ja seria obligatori fer eleccions. Només cal que qualsevol sindicat les convoqui.
Les primeres eleccions sindicals van ser l’any 1975 amb l’entrada de la democràcia i després en períodes de 4 anys s’han anat succeint el gruix d’eleccions a les empreses, malgrat sigui quelcom que es pot anar fent sempre, sobretot en empreses noves.
Els resultats són entrats en el Departament de treball, acta a acta, i per tant són ells qui donen els resultats finals. En tot cas,com no pot ser d’altra manera, cada sindicat porta els seus comptes.
Segons els nostres comptes: Aquest darrer període de 2003-2007 la UGT de comarques gironines les ha guanyat per una diferència de 238 delegat i delegades més. Per primera vegada hem obtingut més de 2500 delegats, cosa que no havia passat mai,davant dels 2297 del següent sindicat CCOO, els independents n’han aconseguit 135, la USO 70 i la resta 421.Per tant a comarques gironines hi ha 5458 delegats i delegades a les empreses.
En empreses petites de 6 a 50 treballadors /es:
UGT= 1003, CCOO=831.
En empreses de més de 50 treballadors / es:
UGT= 1532, CCOO=1466
Cal dir que en el període anterior 1999-2003 perdíem per 18 ( 2160 UGT, 2178 CCOO) així que el creixement ha estat important , uns 238 de diferència .
Això demostra que som una organitxzació estable,sòlida,arrelada al territori , cohesionada i sobretot renovada, que sabem donar resposta als problemes laborals i socials del nostre entorn.
Com a membre de l’executiva gràcies a tots i totes per fer possible aquest resultat històric a les nostres comarques.
El Departament de treball ho farà públic el mes que vé .Quan hagin tancat el recompte!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

FELICITATS PER LA FEINA QUE ANEU FENT. LA DIRECCIÓ SOU UN BON EQUIP I AIXÒ ES NOTA.
JOAN

Anònim ha dit...

Felicitats Dolors.
Anna.

Anònim ha dit...

Bona feina , noia.Per tu i els teus companys.

zel ha dit...

A mi ja em va bé, però sense ser cap qüestió personal, em sembla que en general. els moviments i grps sindicals aquí, han d'anar forts i a per totes, que realment, els sous s'estan tornant com un jersei de llana després de passar per l'assecadora, cada cop pots fer menys i el sou gairebé no es mou. Indignant, quan hi ha gent que cobra autèntiques bogeries per fer més o menys el que faig jo, en hores, en responsabilitat i en dedicació.

Ara, repeteixo, eh? és un comentari global, i prou.^Petons

Anònim ha dit...

estic mol contenta de la teva wuetp
ma agrade de informarmei axi con u veus, te escrioor per dirte que ya puc entendre el teu traball. un saludo afectuos de MARIA

Estela ha dit...

Ha estat la feina ben feta al llarg dels anys, ara arriba el fruit.Felicitats.