6/1/08

ELS REIS D'ORIENT- 6 DE GENER

La nit de reis és nit màgica.
Queda bé i progre dir que és una època de consumisme,que no s’hauria d’enganyar als infants amb mentides, que són uns dies d’ enganys i que no cal celebracions, però què voleu que us digui, a mi m’agrada continuar la tradició!.
M’agrada anar a esperar els reis amb el clan familiar, cantant la cançó Visca els tres reis i intentant tocar la mà del rei acostant-me als cavalls,tot això (comentant qui és qui) amb la foscor i la il·lusió dels infants. Trobo a faltar més fanalets, pocs són els nens i nenes que en porten un a les mans però continua la tradició d’obrir els ulls de bat a bat per no perdre detall i mostrar cares de sorpresa i felicitat. No he deixat d’anar a esperar els reis i gaudir de la cavalcada a Torroella cap any. Una cavalcada que porta una setmana de feina a molts adolescents i joves del municipi,que llueixen el treball aquesta nit.
M’agrada arribar a la plaça i escoltar les paraules màgiques d’haver d’anar a dormir aviat ,de deixar menjar i beure pels cavalls i de cantar ben fort visca, visca visca els tres reis d' orient!
M’agrada llevar-me al matí i trobar alguna sorpresa!
Penso que és una diada de la diversitat "natural ":el rei blanc, ros i negre, han viatjat durant molts dies compartint sense cap discrepància i així ho hem viscut de forma natural durant molts anys tots els infants.
Era curiós ahir a la tarda veure com es pintaven els patges, els nens de raça negra volien anar de blancs i pels blancs el seu preferit era el color negre per a la cara, però a més a casa, els reis són màgics per cada família, tot depèn dels pressupost de cada unitat i així tothom pot gaudir-ne. He vist nens més contents amb un cavall de cartró que d’altres amb un escalextrix, nenes més satisfetes amb una pilota que d’altres amb una disfressa i no parlem dels grans!. La satisfacció i la felicitat no depen del valor dels objectes sinó de la il·lusió i l’expectativa que tenim.
Reis Mags, un consell, no deixeu mai de venir! És l’únic dia de l’any que una persona pot ser monàrquica ja que també és l’únic dia de l’ any que podem pensar que els reis treballen i s’esforcen per una tasca de la comunitat, encara que això sigui il.lusió i màgia també.

3 comentaris:

zel ha dit...

OLE, OLE, I ELS REIS DE vILADAMAT HAN SORTIT A LA vANGUÀRDIA! EM SURT L'ORGULL, PERQUÈ HI HA POSATS A DINS TOTS ELS HOMES DE CASA, TOTS TRES HI EREN, EL PARE, EL CONSELLER DE CULTURA (altrament dit el rei de les traduccions, el multilingüe, jeje)I ELS FILLS, DE SOLDATS ORIENTALS, QUE TOT JUST COMENCEN, I S'HA DE COMENÇAR DE BEN AVALL PER SABER QUIN BO HI FA EN AIXÒ DELS PAPERS SOCIALS, D'APRENENT A SENYOR, NO? Bé, preciosa, jo també sóc monàrquica en el dia d'avui, i sempre hem sigut les reines de casa... petons.

Anònim ha dit...

Us desitjo a tots i a totes que els Reis Mags hagin estat a l'alçada que esperàveu d'ells i que no hàgiu quedat decebuts per no haver rebut algun regal que desitjàveu de tot cor. Si ha estat així, només és qüestió de no perdre l'esperança per als regals de l'any vinent. Potser "no heu fet prou bondat"...

Estela ha dit...

a mi també m´agrada la nit de reis.Crec que a tots els mestres ens motiva aquesta nit, pot ser pel contacte directe amb mainada tot l´any.Som una mica més "nens" que els altres adults.BON ANY DOLORS.