4/3/07

"EN LA SOCIETAT EXISTEIXEN DUES RACES: LA DE NOSALTRES TREBALLADORES I ELS COMPANYS, I LA DELS BORINOTS I LA SEVA CORT..." TERESA CLARAMUNT 1862-1931

SSetmana 8 de març .Commemoració del dia de la dona treballadora.
En parlar de dades d’ocupació , les oficials- del govern o institucionals – solen ser molt positives . L’objectiu 2010 d’ocupació femenina per la Unió Europea diu que hauria de ser entre 60% i 70% .La taxa d’ocupació femenina a comarques gironines és 53,3% (EPA 3r trimestre 2006) i això és el que se sol explicar dient que no està massa allunyat de l’objectiu 2010.
El que no se sol dir és :
. Que la població inactiva en les dones és gairebé el doble que la masculina, per exemple a comarques gironines és 119900 enfront a 63.700(EPA 3er trimestre 2006) o sigui que ens cau la paraula PRECARIETAT com en qualsevol altre lloc
. Que hi ha molta més TEMPORALITAT entre les dones que en els homes ,
. Que la població ocupada per branca d’ activitats presenta grans diferències, per exemple nosaltres estem molt més-ocupem un 82%- en temes serveis , educació i sanitat que en la resta de famílies professionals, per tant hi ha una clara SEGREGACIÓ HORIZONTAL .
. Que la taxa d’atur és més alta en el col·lectiu femení , per ex a la meva comarca, el Baix Empordà, el 60, 2% de l’ atur correspon a les dones (EPA 2006)
. En les escales laborals ocupem franges inferiors , el que comporta una SEGREGACIÓ VERTICAL important. Només hi ha el 32% de directives o càrrecs públics de direcció.
. Segons un estudi del Departament de Treball de la Generalitat , el salari mitjà de les dones representa un 66% de la dels homes (DISCRIMINACIÓ SALARIAL) .Tot i que el 37% de les dones tenen educació superior , moltes estan SUBOCUPADES ja que només un 26% ocupa el lloc adequat a la seva formació . ugt

Si tenim precarietat, temporalitat, segregació, diferència de salaris, subocupació ... podem parlar d’ igualtat de condicions i d’oportunitats en el treball?... Ens anomenen feministes a les que informem de dades objectives?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Això que tu dius no se sol explicar.Gràcies,ho tindrem en compte quan parlem d'ocupació a Girona.

Anònim ha dit...

Avui m'he adonat del que de vegades explicaves quan ens véiem més sovint"Cal defensar i no perdre de vista les idees de les dones però no sóc feminista,vull una societat més justa"Suposo que amb aquesta feina d'ara has canalitzat totes les teves energies.Et vaig seguint el blog.

Anònim ha dit...

S'HAURIA DE CONÈIXER MÉS LA VIDA DE LA TERESA CLARAMUNT, PER CERT MARE DE LA FEDERICA MONTSENY.UNA DONA ANARCOSINDICALISTA QUE QUAN VA MORIR,AL PAS DEL SEU FÈRETRE SORTIEN GENT AMB BANDERES REPUBLICANES PER HOMENETJAR-LA.