10/3/07

PER SOBRE DE TOT, LA GUERRA S'HA DE GUANYAR I LA REVOLUCIÓ S'HA DE FER.MITING 37 FEDERICA MONTSENY(1905-1994)

S’acaba la setmana del 8 de març, però no les desigualtats.
Parlàvem de precarietat, de temporalitat, de discriminació però a més a més hi ha dues idees que ens allunyen de la plena igualtat entre homes i dones:
Per una banda SER SUBMILEURISTA, cobrar per sota dels 1000 €.
Al nostre país el 54% de les dones ocupades no arriben a un salari de 1000€, això representa unes 720.000 dones,la major part d’elles tenen les ocupacions pitjor remunerades del mercat laboral:
Treballadores no qualificades en serveis ......678€.
Treballadores de la restauració i personals... 813€.
Dependentes de comerç i assimilades.......... 844€.

Per altra banda , ja fa un temps que denuncio una nova discriminació molt curiosa .És la del fet de SER CATALANA. Segons l’ estudi del Departament de Treball, referent als salaris,les dones catalanes cobrem un 66% del salari dels homes , mentre que a la resta de l’ Estat els correspon un 75% . Si a més, tenim en compte que l’ IPC català o gironí és major que l’estatal és evident que la nostra discriminació és encara més gran.

Potser, sí, ens cal fer quelcom més que parlar-ne !

I per això, des del sindicat UGT, hem decidit posar-nos a 1000€! No voldrem negociar cap conveni per sota d’aquesta quantitat, i les dones de Catalunya ho hem d'exigir,ja!

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bé i tant de bo que ho aconseguiu!

Anònim ha dit...

Molt bé i tant de bo que ho aconseguiu! Mariona

Anònim ha dit...

Tens raó.Jo sóc delegada a la meva empresa (panaderia) a Cerdanyola i ho trobo molt bé, perquè moltes cobrem menys de 1000€.
Ara sí que tenim un bon sindicat.

Anònim ha dit...

Aquesta sí que es bona , a més com a catalanes cobrem menys?
Ara ja . què ens caldrà fer?
Poseu-vos-hi ràpidament,i els partits no ho veuen que us discriminen per tots cantons.

Anònim ha dit...

Aquesta setmana del 8 de març hi ha hagut una allau de dades en els mitjans de comunicació que ens demostren que el mercat laboral femení continua essent desolador. Jo pensava que a Catalunya era una mica diferent però llegint el teu bloc m'he adonat que és igual o pitjor.Gràcies per la concreció i les estimacions clarividents dels teus escrits.

Anònim ha dit...

Com a persona d'ERC, com és que en Jordi Martinoy, actual delegat del govern hagi posat només un 25% de dones com a delegades i la resta homes?? Això de la paritat no va amb ERC??? o és nomès progressisme de boquilla?

DOLORS ha dit...

Resposta a l'anònim últim:
Ja que deus ser un o una blocaire i veig que estàs ben assabentat/da de la política ,a major escala que la local, penso que aquesta qüestió la pots resoldre de primera mà fent el mateix comentari en el bloc d'en Jordi Martinoy i si a més signes amb el teu nom, i no en l'anonimat , segur que estarà encantat de respondre´t directament per e-mail.
A mi em pots preguntar el que vulguis d' Esquerra a nivell local de Torroella-L' Estartit ,estaré encantada de respondre't!