16/3/07

TRENCAR ELS ESPAIS DE DISCRIMINACIÓ I TRANSFORMAR-LOS EN ESPAI DE LLIBERTAT I AUTONOMIA.-Mª TERESA FERNÁNDEZ DE LA VEGA.Vicepresidenta govern Espanyol

Avui s’ha aprovat la llei de la igualtat efectiva d’homes i dones .
Felicitats no només a les dones com podríem fer després d’una lectura inicial i alhora superficial, ens cal dir FELICITATS A TOTHOM!
Hi ha incorporacions legals i que ens afecten en el dia a dia:
El nou permís de paternitat de 15 dies , que feia temps esperàvem. Ampliació del permís de maternitat en el cas de prematur o bé d’hospitalització immediata en néixer.
La protecció de les dones víctimes de violència domèstica o que hagin patit assetjament a la feina o sexual.
L’obligació de paritat en les llistes electorals de més de 5000 habitants, un 60 % com a màxim d’un gènere.(implicarà unes 1000 regidores més a Catalunya en les properes eleccions municipals).
L’obligatorietat de les empreses de més de 250 treballadors/es de negociar plans d’igualtat
També, alguna suggerència com la renovació de càrrecs de consellers per la incorporació de dones en llocs de responsabilitat , en les empreses que cotitzen a borsa.
I així, moltes més mesures, algunes, educatives i tan importants com l’ordre d’anar eliminant continguts sexistes en els llibres de texts.
De tota manera ,els principis més importants de la llei són que és transversal i afecta a molts àmbits , que millora el món laboral, que fa un gran salt qualitatiu en temes de discriminació i que implica una visió de canvi social que és l’ inici de la incorporació de formes de corresponsabilitat.

Realment és una llei d’igualtat d’oportunitats i no de quotes com argumenten els i les que mai l’haurien redactat.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Dolors per un cop no estic d'acord amb tu, els tres primers punts que exposes els trovo molt bè, ara bè les quotes a la llista electoral els trovo una estupidesa increïble (si aixó no son quotes..) Jo proposo que a les llistes hi hagi un 60 d'homes i un 40 de dones, ara bè dintre aquests un 10 de musulmans , un 20 d'etnia gitana, un 14,6 de rossos/es, un 12 de majors de 65, un 10 de menors de 23..... sisplau no fem riure.

Anònim ha dit...

Visca en ZP!

DOLORS ha dit...

Respostes :
Benvolgut Pere, si en el món hi ha un 52% de dones i un 48% d'homes, hem d'anar cap a polítiques que afavoreixein la promoció de les dones, que com tu saps molt bé sovint no ho han fet per temes alients a la seva capacitat.
Anònim i tant que sí,visca en ZP, si jo fos espanyola estaria orgullosa d'ell i de qualsevol persona que millori les condicions socials de la gent. A més el govern català , aquest 8 de març ja ha anunciat una llei d'igualtat això implica que superarà en continguts l' Estatal.

Anònim ha dit...

Jo crec que feu bona feina. Endavant! Mariona