7/2/07

EL FUTUR PERTANY A QUI CREU EN LA BELLESA DELS SEUS SOMNIS Eleanor Roosevelt (1884-1960)

Hi ha moments en que explicar la tasca que fem en el dia a dia és més compromès i més difícil del que sembla i, sobretot, més que fer-la . Això és el que em passa quan la mainada em pregunta què fas, a què et dediques i la meva resposta és : sindicalista.
Què implica fer sindicalisme ?
Tinc un amic que comenta , ser sindicalista , sovint és ser gestor de conflictes i problemes i té raó:
Ens toca defensar l’Estat del Benestar i lluitar per aconseguir-ne un de millor, hem de preveure i solucionar conflictes abans no ens arribin, hem de denunciar injustícies, hem de solucionar entrebancs i dificultats ,però abans de res, hem de representar la classe treballadora en tots els seus aspectes, tan en els laborals com en els socials.
De vegades, tens la sensació de ser una gestoria de tràmits de papers però al mateix moment t’adones que el que fas és no permetre injustícies, altres et sembla que vas a una reunió sola i ,al moment, quan dones l’ opinió,ets conscient que amb la teva veu estàs representant a molta gent , i generalment el que tens clar en cada moment del dia és que treballes per les
persones, i amb les persones.
Un sindicat és una organització de treballadors /es independent dels poders polítics i econòmics , en que hi participen també tots els col·lectius: joves, dones, persones en situació d’atur, immigrant...
Ser sindicalista implica treballar individualment pensant en equip per la defensa col·lectiva. Ens obliga a ser creatius en les formes , valents en les reaccions, clars en el missatge i constants en el treball amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de tothom.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quan creus en alguna cosa sigui el que sigui es nota perquè es defensa i s´explica com si fos un tresor.
Jo no sóc ni tan sols afiliat a la UGT però la veritat és que m´agrada com defenses una feina que és motiu d´orgull.
Algun dia el món sindical t´agra
írà l' esforç que has fet per treballar-hi com aposta quasi personal.