25/2/07

JO TINC LA CORONA, QUE VINGUIN A BUSCAR-LA.ANGELA BUSTILLO- any 2007

He anat escrivint temes seguint el que em diu el cor o el cap però com molts i moltes heu vist he encapçalat el post amb una frase o una dita d’ una dona .
L’ objectiu és simplement adonar-nos que les dones al llarg de la història sempre hem llegit , pensat, escrit i dit , treballem en el sector sigui o en la època que visquem , malgrat, en general no es reflecteixi ni en els llibres ni en les cites dels discursos.
Des de fa dies rebo en el correu ,de manera formal o informal, frases seleccionades per amistat o per coneguts per poder transmetre en algun post, amb aquestes ratlles vull agrair el fet i animar a que si us ve de gust ho continueu fent. Per mi, és molt gratificant , tinc la sensació que el bloc és un treball compartit .
La frase d’ avui no és per reflexionar (pels comentaristes que de vegades heu de llegir dues vegades per descobrir-hi el fons i la frase- eh Joan-), és una frase literal.
Es tracta de l’entrevista que sortia ahir a la contraportada d’ un diari explicant que l’ Àngela Bustillo , miss Cantàbria era desposseïda del títol per ser mare. ¨
No entraré en debat sobre els concursos de mis, místers o semblants . El fet és la discriminació per ser mare!
Les bases del concurs no permeten ser mare, algunes professions tampoc, encara que d’ alguna manera més encoberta :
Si se t ‘acaba el contracte estant embarassada te’l renoven?
Si vas a una entrevista de feina i dius que tens un fill o filla de mesos seràs seleccionada?
Qui vol o pot treballar en el sector serveis, amb fills petit , amb jornades partides fins a les 9h o les 10 h del vespre?
Es demana que creixi la natalitat però els canvis socials són tan lents que és una contradicció!
Molt bé Àngela , a la teva manera, has plantat cara contra el sexisme!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

El diari era El Periodico , vaig llegir l' entrevista , però aquesta noia s'ha passat la setmana anant a TV i ràdio i aconseguint una bona suma de diners per explicar-ho.

Anònim ha dit...

Em sembla que aquesta noia no es un bon exemple Estic d'acord amb la Maite.

Anònim ha dit...

Tens raó Dolors .
El dret de ser mare és per a tothom.
tu ja deixes entreveure que no estas d' acord ni amb els concursos de bellesa ni en tot lu d' aquesta noia , però tot i això és un model a seguir . Saber dir no a la discriminació establerta

Anònim ha dit...

Hola, Dolors! Tens molta raó. Una amiga de la meva filla que és química, quan va a buscar treball, li diuen clarament que de dones no n'agafen perquè es queden embarassades i després també falten del treball per malalties dels fills. No hi ha dret! Continua lluitant! Mariona

Anònim ha dit...

A ple segle XXI i després de lluitar i reivindicar durant tants anys, les dones encara avui ens hem de veure menystingudes per qüestions com aquesta. I crec que el fet que aquesta noia hagi acudit als medis i n’hagi abusat o no és quelcom secundari; el cas és que se l’ha arraconat pel fet de ser mare, i no entenc per a res la incompatibilitat de la condició de mare amb la bellesa femenina, ans el contrari (i això que els concursos de bellesa em semblen d’una baixesa increïble). Durant quan temps més haurem de continuar lidiant amb la nostra condició de dones, mares, treballadores, i ara, a més, senyores “estupendes”? Cal lluitar contra els cànons i els ideals de bellesa establerts d’una manera tan artificiosa, perquè no fan més que contribuir, amb les seves conseqüències, a una societat malaltissa i mancada de valors.