14/2/07

LES PERSONES QUE PENSEN QUE NO SÓN CAPACES DE FER ALGUNA COSA, NO HO FARAN MAI, ENCARA QUE TINGUIN APTITUDS.INDIRA GANDHI(1917-1984)

El conseller de governació, Joan Puigcercós, informava en el Congrés de la 3GSM d’un pacte que va signar ahir mateix la Generalitat en la telefonia mòbil amb els grans operadors Movistar, Vodafone, Orange, i els grans fabricants Alcaltel, Grundig, Motorola i Nokia per a la normalització de l’ús del català. Ja era hora !
Es un petit exemple del que en els discursos en diem el patriotisme social.
De fet el patriotisme social és aquell que aposta pel futur, pensant en el present i sense renunciar a recuperar res del nostre passat com a nació que considerem que val la pena actualitzar.
Un patriotisme pensat per cohesionar però amb un fort i irrenunciable sentiment d’ identitat nacional de Catalunya .
Sí senyors i senyores, podem dir que l’ exemple seria una part del patriotisme , ara ens faltarà seguir tots i totes la consigna pel dia 1 de març , que sigui el dia sense mòbil, i a veure si aquesta “vaga encoberta” de no telefonar ens ajuda a poder signar l’altra part més social: abaixar el preu dels minuts de la trucada i aconseguir que les noves tecnologies arribin a tothom .
En realitat, només amb la voluntat i la constància de tots i totes aconseguirem les fites que ens marquem.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

òstia noia , que forta vas!
Seguirem la consigna i l' 1 de marça no telefonarem , així el negoci es reduïrà,però no creus que només serà aquest dia.
M' agrada la frase que has posat d' encapçalament.

Anònim ha dit...

Jo també m'apuntaré el dia 1 a no telefonar com vaig fer en la darrera convocatòria, i tens raó ja era hora que les grans marques utilitzin el català .Els catalans som un gran potencial de consumidors!i volem reivindicar la nostra llengua com a identitat pròpia , eh Mª Dolors?

Anònim ha dit...

Vaig intentar, en la mesura del possible, secundar l'altra vaga, i ho tornaré a fer en aquesta!
Però no m'enganyo, és un simple avís i no hi ha cap reducció del negoci per a aquesta gent, les trucades no urgents simplement s'ajornen, però acaben fent-se en un altra moment! Per tant les acaben cobrant! Ells ho saben!
Però l'avís els hi hem de donar igualment!
Considero millors i encara que poc, un xic més efectives i productives, campanyes com la de l'apagada de llums!
A veure si quan se'n faci un altra hi ha més particulars que s'hi apunten!!
malgrat tot, caldria preguntar-nos, ens estem convertint en una societat que es mou a cops de campanya?
Pot ser fora un tema per a un col·loqui o debat d'aquests que a tu t'agraden tant!

Joan