24/2/07

LLUITEM JUNTS. HI HA MOLTS PREJUDICIS PER ELIMINAR I AIXÒ ÉS LA LLUITA SOCIAL. RIGOBERTA MENCHÚ discurs 2001

Avui, des de l’ UGT comarques gironines hem organitzat la pre-estrena del documental “Somos Andando” de la Fundació Comaposada (UGT) i dirigit per Pep Caballé.
L’ acte estava emmarcat en les Jornades de la Universitat de Girona i Universitats Nicaragüenses per reforçar la campanya “Yo si puedo” amb la que ja diversos pobles s’han declarat lliures d’ analfabetisme.
Es tracta d’ un documental on es reflecteix la vida i el treball de persones de Nicaragua, dels anomenats treballs informals. D’ aquelles persones que no són explotades per cap patró, ja que treballen per elles ,però que són víctimes de la precarietat més absoluta. El seu salari és una tercera part del necessari per la “canasta diària”.
En el documental , l’ Humberto decideix sindicar-se, conèixer què és un sindicat i per a què serveix , quines avantatges comporta i què soluciona estar units.
Els fets passen a Managua però la realitat és que podria passar exactament igual aquí.

Ha acabat l’ acte amb unes paraules de l’ Orlando Pineda en que ha posat de manifest la diferència de les prioritats polítiques del govern sandinista amb l’ anterior presidit per Violeta Chamorro . Des d’ aquest any , ja no es paga per anar a l’ escola, els medicaments i les visites mèdiques tornen a ser gratuïtes i segons ell, tornen a fer el país per les persones.

Si només els rics estudien només els rics sabran” ha comentat Camil Ros Secretari General d’ UGT comarques gironines en la presentació de l' acte.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Nois i noies d' UGT continueu amb aquesta linia, finançant projectes com aquest és interessant conèixer el sindicat. Ara a Girona ja no sou només els que demaneu més salari(que també estar bé ) us moveu per moltes més raons.
Per cert com teníu el cas de la noia embarassada ?
Vas ser tu mateixa, que ho vas denunciar ?
En Camil de 1 i tu de 2 o al revés , feu un bon tandem, ja es poden apartar tots els altres sindicats de les vegueries gironines.
Et faltava dir que l' Orlando Pineda va explicar que la gent d' allà eren els rics de cor, els universitaris , els sindicalistes ...
A on eren els de l' Ajuntament de Girona- Thió i companyia-que surtien a la foto el dia abans? I els de les altres Institucions? I els partits que tots tenen apartats magnífics de cooperació?
FETS I NO PARAULES !

Anònim ha dit...

Anònim no et queixis que a la pel.lícula vingues tanta gent és tot un éxit . hi havia unes 100 persones, el museu del cinema era petit i agobiant de tanta gent.
Ja se sap que els polítics només per la foto.

Anònim ha dit...

Avui la frase és d' allò més adient .
Si ens les sapiguèssim aplicar ?. Cada frase del teu post és un tresor!
Enhorabona i sort!

Anònim ha dit...

Felicitats, Dolors! Esteu fent una bona tasca. Mariona