12/6/07

Accepta´t a tu mateixa plenament.Sent-te a gust;tens dret al teu lloc a l' univers. Karen Katafiasz.

Quin és el pacte natural? Quin és el pacte lògic?
La gent d’Esquerra tenim una responsabilitat difícil, en aquests dies, s’ha dit de tot, que ja ho tenim pactat d’abans, que depèn dels pactes d’altres municipis, que som pro un o pro l’ altre, la qüestió és que la decisió és difícil i hem passat moltes hores parlant-ne, fent esquemes, estudiant les millors possibilitats de governabilitat dels municipi, tenint en compte els ítems necessaris per tenir un ajuntament estable els propers quatre anys, analitzant quins seran els millors companys i companyes durant quatre anys, per treballar.Per tant, no hem dormit ni totes les hores que hem volgut ni les que normalment es dormen amb tranquil·litat.
Per nosaltres,hi ha dues possibilitats:
Pactar amb la llista més votada, encara que només sigui per poquíssims vots? Pactar amb la llista que ha estat gestionant els darrers quatre anys, amb les certeses i equivocacions que hi ha hagut? Pactar amb una formació que segons les reunions que hem anat fent es mostren àgils i receptius a les nostres propostes ? Pactar amb persones que es mostra agraïda pel pacte? o bé
Pactar amb la llista que ha fet una oposició bel·ligerant aquests darrers 4 anys, però que amb qui hem coincidit en idees i projectes? Pactar amb qui té quasi el mateix nombre de regidors/es que la que estava en el poder i per tant, es pot interpretar com un canvi de voluntat de la gent del poble? Pactar amb els que es mostren oberts a la nostra manera de fer, però també mostren cert ressentiment per alguna proposta?
Per ajudar-nos, podríem mirar els nostres veïns i veïnes , a veure que fan, i el resultat és que hi ha de tot :A Banyoles, sociovergència PSC+ CiU, i desbanquen Esquerra, a Ripoll ERC + PSC, a Palafrugell sembla que ERC + CiU i desbanquen PSC, a Sarrià de Ter i Quart ERC + CiU, a Girona i Santa Coloma PSC+ERC+ICV, a Figueres i Olot de moment no hi ha pacte i governaran en minoria CiU i PSC, respectivament quedant ERC a l’ oposició.
Així, és, com veiem que a nivell de partit i d’ideologia ,les eleccions municipals es defineixen a nivell de població i no hi ha cap consigna clara.El que veiem molt clar és que pactem amb qui pactem tindrem més o menys 2200 persones contentes i 1500 contraries al pacte i que sigui quina sigui la formació que governi ho farà gràcies al vot d’ ERC, malgrat haver tingut menys vots, i això, no s’ha d’oblidar. Dient això, no vull dir que ens mostrem pretensiosos ni orgullosos, ens sap greu no haver sabut explicar millor el nostre programa i la nostra candidatura, i tenir més votants. Fem autocrítica, però també cal analitzar la situació i l’entorn en el nostre municipi i, sigui pel que sigui, aquesta vegada ERC ha tingut la clau i per tant democràticament la utilitzarem de la millor manera.

25 comentaris:

Anònim ha dit...

És clar que els convergents es mostren agraïts per poder pactar amb ERC. Ells que tenen tants interessos i es pensaven que podrien anar mamant de la casa de la vila durant 4 anys més sobradament. Suposo que un pacte Ciu + ERC a altres pobles no seria dolent però a Torroella deixar gent com en Negre o en Ribes 4 anys més a l'ajuntament seria un error monumental.

Anònim ha dit...

És clar que els convergents es mostren agraïts per poder pactar amb ERC. Ells que tenen tants interessos i es pensaven que podrien anar mamant de la casa de la vila durant 4 anys més sobradament. Suposo que un pacte Ciu + ERC a altres pobles no seria dolent però a Torroella deixar gent com en Negre o en Ribes 4 anys més a l'ajuntament seria un error monumental.

Anònim ha dit...

Espero que us decanteu cap a UPM, és la millor opció, de tota manera estic segura que has passat hores sense dormir, pensant en la millor opció.El poble un dia o altra t'ho reconeixerà!

Anònim ha dit...

SOC VOTANT DE CONVERGENCIA I EM SAP GREU QUE US OFEREIXIN LES MATEIXES CONDICIONS.ESTIC OFÉS PER NO HAVER SABUT TIRAR ENDAVANT UN BON PACTE, I NO PERQUE CONFIÏ MOLT AMB LA MEVA GENT SINÓ PERQUÈ PENSO QUE TU HAURIES SIGUT MOLT BONA PER PORTAR EL NOSTRE MUNICIPI AMB LA MATEIXA LÍNEA DELS PASSATS QUATRE ANYS.DE LA LLISTA D'ERC NOMÉS ET SALVO A TU, EN SURROCA ÉS UN PIXACALENTA I EN RUFÍ UN APÀTIC-SOSO.DE LA DE UPM NO N'AGUANTO CAP.

Anònim ha dit...

fas aquest escrit per sondejar? no ho tens clar amb qui has de pactar?
els de ciu us donen mes coses que upm? es per això que tens remordiments? ets una dona d'esquerres, no? hauràs de lluitar per demostrar que realment ets d'esquerres i no et deixes comprar per "pongame allá unos churros". Tant us costa decidir que encara que la "oferta" d'upm sigui menor té més cualitat política? Realment et veus defensan als plens - 4 anys - postures properes a convergència i separada dels d'upm-socialistes? I al dia següent anar a treballar a UGT??
POC PAS QUE M'HO PUC CREURE!!!

Anònim ha dit...

Aquestes passades eleccions us vaig votar, i sincerament, crec que no heu de pactar tant pel que us donen, sinó per afinitat d'idees i projectes, i no crec que pactar amb CIU o CIU+LEI (com avui m’han comentat que era molt possible) sigui la millor opció. Aconseguir l’alcaldia per 2 o 4 anys es molt llaminer, però no es pot acceptar a qualsevol preu. Feu servir el sentit comú, crec que Esquerra tenia un programa molt més afí amb el de UPM. Pactar amb en Carles Negre seria un error que us costaria molts vots a les properes eleccions.

Anònim ha dit...

Si-us-plau, tens raó ,Podeu pactar amb qui volgueu però no amb en Carles Negre.Dolors, que tu coneixes com van les cases grans i o hi ha gent a davant molt honrada o tot és possible.Va decidiu,demà al' assemblea, que aviat dormiràs tranquil.la!

Anònim ha dit...

Als teus arguments, dues objeccions:
1. Els programes acostumen a ser ambigus, però 4 anys governant ja donen elements per jutjar una força política. Quins encerts li has trobat al govern de CiU? Es pot no ser bel·ligerant quan marxen 25 treballadors municipals, quan marxen les empreses del polígon industrial, quan la guarderia municipal és insuficient i cara, quan el regidor d'urbanisme té una empresa dedicada a la construcció, quan es venen el patrimoni municipal, quan es gasten els diners en un pont que no arregla res... Carai, quina màniga més ampla que gasteu!
2. Després de les eleccions, tots els partits diuen que cal reflexionar molt seriosament sobre l'abstenció. Doncs us ofereixo una línia de reflexió: comencem. Els resultats a Torroella ja els sabem tots: en percentatges, CiU baixa perquè l'electorat els castiga per tot això que a vosaltres no us sembla tan dolent, UPM puja perquè almenys són honrats i han fet oposició quan calia, i vosaltres us heu quedat si fa no fa iguals. La reacció és, per part d'ERC, a veure qui em dóna més perquè jo li doni els meus vots; i posats a demanar, demano l'alcaldia, que no em mereixo però que l'ocasió m'ho permet. Ho disfresso parlant de programa, però tothom veu clar que això és una mena de subhasta: qui em dóna més? Hi ha una altra paraula no tan maca, que em sap greu dir, per descriure la relació "si vols això, m'has de donar allò".
Certament, el capitalisme no només ha fabricat 4 milions de pobres a l'Estat espanyol: també se'ns ha ficat al cervell, i ens creiem que tothom té un preu, i que tot val per aconseguir el que es vol. I aquesta manera de fer ha passat a ser pròpia de gent i de partits que es diuen d'esquerres; quan el que caracteritzava a l'esquerra era la coherència entre objectius i mitjans.
Aquí tens una interpretació de per què no vota la gent d'esquerres. Els de dretes, no em preocupen.

Anònim ha dit...

DOLORS tot el meu suport facis el que facis.

Anònim ha dit...

Aquest comentari tant poca vergonya nomes podia ser d'un " mala fe "i per sort a ciu no tothom som aixi.

Anònim ha dit...

Laura:

Si et mires bé els resultats, veuràs que les dues forces grans, tan UPM com CIU baixen. I CiU ha tornat a guanyar les eleccions. ERC ha pujat per poc, però no ha complert les expetatives que ells es van marcar: 6 regidors. Igual que el LEI. El PP ha pujat també, però molt i molt poc.

Aquests són els resultats, les interpretacions són un altre cosa.

El que no està bé, des del meu humil entendre, és que la tercera força política i amb la meitat de regidors que els dos grans partits, acabi tinguen un poder totalment sobredimensionat i des del meu entendre poc legitimat. Les eleccions s'han de guanyar amb la confiança dels electors i no fent pactes extranys, 2+2? això no és bo per la estabilitat del municipi, i vosaltres ho sabeu.

Anònim ha dit...

Laura:

Sempre he pensat que és molt important poder-se'n anar a dormir amb la consiència tranquila. A mi em costaria molt fer aquestes afirmacions que fas. Pots estar més o menys d'acord amb la política d'un grup o d'un altre, però afirmar o donar entendre que CiU no ha fet res, em sembla que és d'un tancament de mires molt important: llar d'infants, biblioteca, sanejament de comptes, projectats i licitats tanatori i piscina, fira de la mediterrania, del còmic,. etc.
És evident que segur que no ho han fet tot bé, només faltaria, però han fet coses, i també de bé.

Les persones que es dediquen a la política municipal, alcaldes i regidors, ho són les 24 hores al dia, fins i tot quan volen estar amb els seus fills o familiars. HI dediquen temps i esforços, i els ciutadans, facin el que facin, sempre els critiquem. No és just, estic segur que les persones que formen part de les llistes electorals del nostre municipi, ho fan il.lusionades i engrescades per millorar el poble, siguin de la llista que siguin. I si algun de nosaltres creiem que ho podriem fer millor que els que hi ha, precisament per això hi ha les eleccions municipals, per què la gent voti a la persona que més agradi. I a Torroella i l'Estartit, la gent ha votat CiU i UPM.

Anònim ha dit...

Això de les esquerres i de les dretes pot ser vàlid a nivell d’autonomia o d’estat. A nivell casolà, només hi ha dos tipus de persones, bons i mals gestors del municipi. Hem tingut 23 anys d’hereu escampa i han deixat el poble endeutat fins les celles. Els de CIU, junt amb LEI, han canviat les coses. Ser d’esquerres és deixar coses per cobrar ? és fer projectes faraònics sense la corresponent partida pressupostaria ?. Arreglar les coses és ser de dretes?. No cuidar l’Estartit, on s’hi generen la majoria dels ingressos municipals és ser progressista ?

Em sembla que has explicat molt be els teus insomnis i malsons. Si els vols continuar 4 anys més, pacta amb UPM, posa’t l’Estartit en contra i intenta navegar contravent amb gent poc marinera. Per si les mosques busca un bon salvavides.

Una pel•lícula de terror de 4 anys no li desitjo ni al meu pitjor enemic. I esteu fen cua a la taquilla per comprar l’entrada. Que tingueu sort. De debò.

Anònim ha dit...

Varem passar quatre anys critican en Negre (jo penso amb rao)pero ara em fa por que ens en passem quatre mes critican a en Rufi tant si pacta com si no,Upm que no som uns santets, bé en Benet si.

Anònim ha dit...

Contestació a la Laura.
Dius que a Torroella i L'estartit la gent ha votat a CIU i UPM, vols dir majoritariament?. No es veritat a L'Estartit CIU va obtenir menys vots que el 2003 i UPM va baixar un 20% en vots, per tant quan la gent diu que el poble a parlat cal aclarir que a Torroella en un sentit però a L'Estartit en un altre, i ens agradi o no, això cal tenir-ho al cap. Els del LEI han pujat un 5% en vots tot i l'abstenció d'enguay. No cal fer polemica, es simplement la realitat.

Anònim ha dit...

Entri al blog que entri quan els comentaris son de critica cap un grup concret normalment noto la poca informació que te la gent del que passa a l'Ajuntament, frases com"anar mamant de la cas de la Vila","la qualitat política de UPM","els sherif de L'Estartit" i molts més que l'unic que provoquen es mala llet i que rés tenen que veura amb la realitat, avans d'escriura qualifican algu sense coneixre, el que ara està de moda dir,el seu perfil personal o polític, l'unic que l'hi cal fer es trucar-lo i cadar per fer un cafe i si tothom fes el mateix un altre gall cantaria a torroella i no els mals entessos que a molt ja els interesa pels seus interessos personals, laborals o d'amistats.

Anònim ha dit...

Estic totalment d´acord amb aquest últim, i LAURA , AIXÒ VA PER TU:EL PONT NO EL VA FER L´AJUNTAMENT SI NO, LA GENERALITAT, PER SI ENCARA NO HO SAPS, LA GUARDERIA TE PLACES DE SOBRA, ELS TREBALLADORS HAN MARXAT MOLTS D´ELLS PER QUE HAN TROBAT TREBALLS QUE ELS INTERESSAVA A NIVELL PROFESSIONAL FORA DE LA CASA,I SI EN RIBAS TE UNA EMPRESA MENTRES ACOMPLEIXI EN LA SEVA FEINA A L´AJUNTAMENT, NOSALTRES NO HEM DE FER RES, TAMBE TENEN EMPRESES EN SURROCA,ELS PARES D´EN MARGALL ETCETCETC, AIXI QUE PODER QUE ET TREGUIS UNA MICA DE MALA LLET DE SOBRE, QUE PROBABLEMENT AIXI HAURIA MES BON ROTLLO A AQUEST POBLE.JA SAPS "ORDEÑA LA VACA, GUAPA"

Anònim ha dit...

Bassa, així no governes amb ciu i tornes amb els teus amics de l´anima upm? no els has pogut oblidar, quin idili. I a nosaltres de l´Estartit que ens fotin.Jasabem que la camarilla de darrera en Margall ens discrimina, pero nosaltrestampoc els volemni veure, a la Matas, el mossen i tota la pesca.UNA ALTRA COSA:si critiquen tant en Ribas,primer que se´n vagin a mirar que feia el corrupte d´en Colomí abans.Entre en Toni Cobos i germà,la Cati, el mossen i tota la pesca, us ho ben regalo. que no sea naaaaaaa

Anònim ha dit...

Ahir des de la meva cadira pensava en els 17 que tenia allà davan.A la llista d´upm destaca d ínsoportable la CATI MATAS que no la pot veure ningú d´aquest poble, en Margall és un titella allà al mig, en canvi, en Puig i la Maria semblen gent de bona fe.En Benet ni el coneixem, sempre fora del poble.Conclusió: millor llista avall que llista amunt.A la vostra llista diria que la que sap el que es fa ets tú, Bassa el dia del teu míting em vas agradar moltissim i per això et vaig votar. En Surroca,mira, ni fred ni calent.El numero 1 hauries de ser tú, i en Josep Maria Rufí els dos.I per acabar els de ciu: En Negre sembla bastant altiu, té perxa d´alcalde pero d´alcalde de ciutat rica,en Victorià cau bé a tothom , sembla ser que és un d´esquerres que es fa gran i es torna conservador, o s´ha fet amic d´en Carlitus,jejeje, la mascarreras amb les seves carreres no la coneix ni sa mare,ahir la vaig veure per primer cop en ma vida,l´estela vinguda de can fanga diria que és més d´esquerres que de dretes pel tarannà que té,en Puig es bona gent, i en Ribas sembla que ja veia venir el que passava i s´ha buscat la vida per altre lloc.Així que l´analisi
està fet.conclusió: si haguessim posat la llista al reves, és a dir: margall, matas, negre, ribas i rufí al final, la cosa els hi hauria anat a tots més bé.per les properes votaré en blanc.

Anònim ha dit...

La veritat és que, caure en crítiques d'afers personals no és ètic, parlar del modus vivendi que té cadascú no pertoca (no té tothom la seva feina, i això va de més a més?), jutjar pel que sembla o diuen no és just, i fer la pilota a qui coneixem o ens cau bé (AI DOLORS, TU SI QUE VALS, A PRIMERA DE LA LLISTA !) és molt poc seriòs. El que hi ha, és el que hi ha hagut sempre a ERC,(com a d'altres partits, amb diferència enorme de votants, però) maldar per aconseguir amb pocs vots i per tant regidors l'alcadia, més poder triar regiduries del que pertocaria, un comprar i vendre que no s'escau amb un mercat solidari, uns agermanaments i declaracions d'un món digne per a tothom... que molta gent dels qui sou aquí heu promogut quan el poder no us tocava i podíem anar de "kumbaiàs" en el millor sentit de la paraula. No m'agrada gens veure aquests afers de compra venda tot i criticant els que fan exactament el que feu vosaltres, lluitar aferrissadament per sortir a la foto. Espero a veure com recupereu serveis públics que ha d'oferir l'ajuntament a la gent del poble, al municipi, si som progressistes i d'esquerres, com foragiteu tècnics que fan el que els dóna la gana (molts regidors no estan preparats pel que s'ha de fer i necessiten el tècnic que els tregui més malament que bé les castanyes del foc), com recupereu la Torroella cultural, de la qual només queda l'espectacle públic massmèdia del festival de músiques, que és el que ens fa sortir a la tele. I m'hi jugo un pèsol que aquest pacte dura el mateix que va durar l'anterior regidor d'ERC a l'ajuntament, al.legant motius personals.
Ara és el moment de complir promeses, molts estem esperant a veure què feu, i sobretot, primer neteja dins i fora de l'alcaldia.

Anònim ha dit...

AQUI VINGA LLOANCES A LA SENYORA BASSA , I LA SENYORA BASSA NOMÉS HA FET EL QUE LI HA SEMBLAT, MAREJANT DURANT 2 SETMANES ALS POBRES DESGRACIATS DE CIU.au vinga, que ja sabiem tots el que fariau, esperem que algun dia us la tornin ells.UN de decepcionat.

Anònim ha dit...

ESTARTIT INDEPENDENT: PROHIBIDA L´ENTRADA SENSE PASSAPORT A TOTA LA COLLA ESQUERRA-UPM.

Anònim ha dit...

EN NOM D
UNS QUANTS AMICS DE COLLA, TOTS DE CIU I LEI ET DONEM LES GRACIES A TU I AL TEU PARTIT PER HAVER TINGUT EL DETALL SI MES NO, D´INTENTAR FORMAR UN GOVERN EN QUE NO QUEDESSIN DESILUSIONADES GAIREBÉ 2000 PERSONES DEL MUNICIPI QUE HEM ANAT A LES URNES PER RES DE RES.AL FINAL UPM NO VA VOLER DONAR AQUESTA CONFIANÇA A LA NOSTRA GENT , PERO VOSALTRES NO TENIU LA CULPA. EN NOM DE TOTS: GRACIES.

Anònim ha dit...

això del govern d´unitat era un muntatge, no?qui voleu que s´ho cregui?

Anònim ha dit...

Predilection casinos? sift through this unfledged [url=http://www.realcazinoz.com]casino[/url] run and dally online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also into our behindhand [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] conduct at http://freecasinogames2010.webs.com and gathering corporeal unrelenting filthy lucre !
another exhibitionist [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] foresee is www.ttittancasino.com , pro german gamblers, look after unrestrained online casino bonus.