11/6/07

Avui com ahir, que ja som demà ,el vostre treball fidel i compromès en un socialisme arrelat a la terra i a l'empresa- la UGT de comarques gironines.

Fa 7 o 8 anys que els afiliats i afiliades de la UGT de comarques gironines ens trobem a sopar un cop l'any per parlar, comentar, fer gresca... Aquest any s'ha volgut homenatjar,amb molt d'encert trobo,a tothom qui porta 30 anys d'afiliació al sindicat. Són unes 150 persones i algunes ahir van poder assistir al sopar.
Fa 30 anys, quan aquests afiliats i afiliades ja eren al sindicat, el 1977, a les nostres comarques hi havia una situació laboral molt diferent d'ara. En aquell any hi va haver 111 expedients de reestructuració de plantilles,segons dades de la Delegación provincial del Ministerio de trabajo,17 vagues convocades,alguna com la de la construcció del 22 de març amb 8126 treballadors en vaga i que va acabar al cap de 18 dies amb força detinguts. El salari mig per hora en la construcció era de 149,29 pessetes d'un oficial i 121,94 pessetes d'un manobre. És també el temps de la transició política, ja que el 15 de juny del 77,van ser les primeres eleccions generals democràtiques... i així podria anar buscant exemples.Tot el que ha canviat,tot el que hem aconseguit i tenim ara ho han aconseguit aquestes persones. Aquests i aquestes sindicalistes,ben segur que hauran passat penúries i penes, però també l' alegria que sentim de ser una peça dins l'engrenatge de millorar la vida del conjunt de treballadors i treballadores, d'aconseguir un millor benestar per a tothom. Gràcies a tots vosaltres som a on som i com deia en Francesc Ferrer :"conèixer la història no és una fita professional,sinó més aviat una necessitat per a comprendre el present i a voltes disposar d'informació per entendre la projecció dels esdeveniments cap el futur".
PD/ En resposta a l' ecomeme que m'ha enviat l'amic Eduard Batlle em proposo reciclar tot el paper que entra a casa meva i que utilitzo a la feina, així com fer extensiu el propòsit a tots els meus companys i companyes.I us ho envio com a ecomeme a tots els que llegiu aquest post.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Anònim ha dit...

M'uneixo al vostre reconeixament a aquestes persones. Mariona