17/6/07

EM SENTO AFORTUNADA,TINC LA SORT DE TREBALLAR EN UNA COSA QUE M'APASSIONA I NO TOTHOM HO POT DIR.Laia Sanz .Campiona mundial de trial

L’IPC a Catalunya continua pujant més que a la resta de l’Estat. De fet el mes de maig va pujar tres dècimes més, el que ens situa en un 2,6% ( només Múrcia amb un 2,7% ens passa a davant en variació interanual) Què implica això? La despesa en alimentació i habitatge és més gran si els ingressos són baixos. Així una família o una persona mileurista dedica el 60% dels seus ingressos en aquests dos conceptes mentre que una amb renda més alta només hi dedica el 45%. I els que som i vivim a Catalunya encara ho patim més!
La teoria de Malthus explica que mentre el creixement de la població es produeix de manera geomètrica el mitjans de subsistència ho fan de manera aritmètica. Existeix una diferència creixent entre els salaris dels treballadors i treballadores i els beneficis de les empreses. Mentre els primers han augmentat un més o menys 2% anual, els beneficis empresarials s´han multiplicat. Per tant, no ens deixem enganyar, una societat basada en el consum de baix cost ajuda a augmentar les rendes dels poderosos ja que sovint l’èxit empresarial no repercuteix en les nòmines dels seus assalariats/des. Les polítiques d’ocupació i socials ben dissenyades són les que poden canviar aquest fet i demostrar que l’escala social a través del treball i l’ocupació estable també és possible. A Catalunya i a la resta del món!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Tu sempre reivindicant , no pares mai?
una bona amiga

Anònim ha dit...

Tu sempre reivindicant , no pares mai?
una bona amiga

Anònim ha dit...

visca la fortuna de la satisfacció

Anònim ha dit...

Treballar amb el que t'agrada ,després de la salut,es el millor que et pot passar a la vida.El carrer fa un sol que crema i un noi gambiá escombra sense esma.

Anònim ha dit...

Continua lluitant per la justícia!
Jo també sóc de les afortunades que fa la feina que li agrada si no li toquen la pera. Mariona