28/6/07

NO HE CONEGUT MAI UN VIRUS QUE DISCRIMINÉS .MATHILDE KRIM. Biòloga italiana

El Consell de la Unió Europea va declarar l'any 2007 Any Europeu de la Igualtat d'oportunitats per a tothom, amb l'objectiu de sensibilitzar l'opinió pública dels avantatges d'una societat justa i cohesionada. Així, Europa proposa adoptar iniciatives de conscienciació per rebutjar les actituds i iniciatives discriminatòries, i proporcionar més informació a la ciutadania sobre els seus drets i les obligacions legals.
En aquest sentit, passats dos anys des de la modificació del Codi Civil que permet contraure matrimoni a persones del mateix sexe, s'ha fet un pas més endavant, mitjançant l'aprovació el passat mes de març de la Llei d'identitat de gènere que permet a les persones transsexuals registrar-se amb el nom que desitgin sense necessitat de passar prèviament per una intervenció quirúrgica.
D'igual forma, a Catalunya, el Pla interdepartamental per a la no discriminació de les persones gais, lesbianes i transsexuals suposa un avenç en la lluita contra actituds homòfobes i transfòbiques.
Tot i així , el dia a dia, posa de manifest que resta molt a fer per combatre les discriminacions que encara es produeixen cap al col·lectiu de persones gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals, especialment en el món del treball, ja sigui per accedir-hi o per mantenir-lo un cop expressada la seva identitat i/o orientació sexual.
28 DE JUNY DIA DE L'ORGULL GAI,LESBIC,TRANSSEXUAL I BISEXUAL

2 comentaris:

Anònim ha dit...

no ho trobo malament això de que es casin puguin viure en parella, tinguin els mateixos drets que els hetero, etcetc s´´i que son humans i em sembla correcte. Això si, ho sento pero estic en contrade l´adopció de mainada en parella homosexual.

Anònim ha dit...

Doncs jo no estic en contra de l'adopció en parelles homosexuals.
Justament ara que les familíes, moltes vegades son uniparentals, no entenc per què no poden ser del mateix sexe ni on hi veu la gent l'incovenient, tinguent en compte que seran molt més estimats que en un orfanat. Mariona