24/5/07

Campanya municipal 10:El FUTUR PERTANY EN ELS QUE CREUEN EN LA BELLESA DELS SEUS SOMNIS. Eleonaor Roosevelt

Avui s’ha realitzat el debat que promou el diari-El Punt i Ràdio Montgrí.
Cinc candidats se les havien de tenir a dalt d’un escenari mentres hi havia el públic assegut per claques, pràcticament per grups polítics municipals .
El debat ha començat puntual i les intervencions de 3 minuts inicials han sigut una breu exposició dels programes que cada un presenta.
Tres blocs per crear debat: infrastructures, polítiques socials i promoció econòmica.
Cada un, ha anat explicant l’apartat, donava la sensació que no hi havia interès en fer debat, simplement en exposar , quasi cap interpel·lació a part del nostre candidat en Josep Mª Rufí que darrera de cada bloc ha utilitzat la paraula per expressar nova idea o interpel·lar als “contrincants” de campanya.
Després del primer bloc ha deixat clar que l’espai polivalent del que ara tothom se n’omple la boca, ja era una posta d’Esquerra en anteriors legislatures.
En acabar el segon bloc, ha contestat al candidat de CiU que es felicitava de que la policia municipal anava a buscar receptes per la gent gran , que malament si la funció de la policia consistia en això,perque creia que era funció per la gent d’acció social.
En acabar el debat , ha demanat al candidat d’ UPM si el pacte de progrés inclouria el PP ja que des d’ Esquerra consideràvem que NO s’hi podia pactar. La resposta d’ UPM ha sigut poc clara, que cadascú entengui el que volem dir per govern d’entesa o de progrés. Ni un Si ni un NO
El que realment s’ha vist és que cap formació s’ha mullat a fons, i que els pactes queden oberts a sobre la taula. En sortir, fins i tot la periodista, moderadora,la Puri Abarca, m’ha comentat que havien donat poc joc de discussió, tot i que ella intentava punxar una mica.
Opinió personal:
El PP no tenia contingut i el pobre candidat repetia el que ja hem sentit del PP en altres llocs: pisos pasteres, immigrant entrant per la finestra, parcs aquàtics i ascensors ...
ERC ha liderat el contingut de les intervencions :5 vegades els altres s’han referit a:” així com ha dit el company Josep Mª Rufí nosaltres pensem igual”. Llàstima que al principi, no s’escoltava prou clar i fort i potser s’haura perdut part dels tres minuts inicials.
LEI: ha explicat extensament el seu programa, per cert, m’ha sobtat que L’Estartit Independent tingui la seva web anomenada torroellademontgrí.com .
UPM : ha sigut “ligh”, s’ha limitat a programa i a intervencions com la de cridar a la participació de tothom a les urnes el proper diumenge. El candidat s’ha explicat força bé.
CiU: m’ha donat la sensació d’un alcalde (destronat) que no trobava el seu lloc en el debat, ha parlat d’actuacions ja fetes i de justificacions de la legislatura anterior.
En general un debat distès però sense gaire suc.
FEU-NOS CONFIANÇA. VOTEU ESQUERRA . ARA SÍ

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Expliques més tu que El Punt.
El debat no va tenir cap moment de cara a cara.El que dius tu és veritat, però en Rufí havia d'haver estar més fort, va fer "discurs de capellà",el que deia estava bé, però no hi va posar gaire emfasis.Li faltava la teva empenta!En Margall gens bé, semblava que ens feia lliçons a tots!Què s'ha pensat aquest noi, que és més savi que els altres i que tot el públic?És pedant quan parla!
A mi em va agradar en Carles Negre i no el vaig veure destronat sinó alcalde actual.

Anònim ha dit...

Crec que fas una descripció força objectiva del debat. A mi em sembla que en Rufí va ser massa "light" i que parlava massa del passat, " nosaltres fa dues legislatures..." digues que vols fer ara! En Joan em va agradar molt, tot i que també el vaig veure força "light", de que tenien por les esquerres! Dels "cabezillas" del grup convergent que eren a primera fila? del constructor amb cueta o de l'estanquer sense ulleres de sol?

Per mi queda clar que vol dir un pacte d'entesa, per la gent d'ERC, no?

Anònim ha dit...

A mi no em va agradar gens l'alcalde, trobo igual que tu que semblava que havia d'excursar-se.
En Margall també penso com l'anònim? primer va de savieta i donant lliçons pel poble que està a sota d'ell, això no m'agrada.
En Rufí, per cert és el meu, podia haver estat millor.Del PP i LEI no cal ni parlar-ne

xoia ha dit...

En comptes de defensar posicions diferents es varen limitar a exposar els seus programes, que al cap i la fi giraven sobre els mateixos temes: el pavelló, viure cara al riu, la policia a Torroella, etc. sense voler entrar en polèmica. Tots volen fer les mateixes coses, però el més important és saber que hi ha diferents maneres de fer-les. Es pot arreglar el mateix passeig mantenint la terra amb sauló, però arreglant les pendents i els desaigues o enquitranant-lo de dalt a baix perquè no hi pugui viure cap arbre. Es pot ajudar als immigrants fent que se sentin catalans o espanyolitzant-los amb falsa tolerància. Això és el que diferencia un partit d'un altre.